S-A AFLAT! Este sau nu păcat să mergi la mare? Răspunsul lui ÎPS Teodosie: ”Omul trebuie să privească numai unde…”

Odată cu venirea verii și a zilelor călduroase, românii au început să meargă pe litoralul românesc sau oriunde se pot relaxa sub razele soarelui, pe meleaguri străine sau la piscină, pentru a face plajă.

IPS Teodosie a făcut lămuriri în ceea ce privește păcatele, mai exact a răspuns la întrebarea dacă este sau nu păcat să mergi la plajă.

Una dintre cele mai controversate întrebări, odată cu venirea zilelor călduroase de vară, este dacă mersul la mare constituie sau nu un păcat.

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a explicat într-un interviu care este, de fapt, adevărul în această privință.

Este sau nu păcat să mergi la mare?

Este sau nu păcat să mergi la plajă? Răspunsul Înalt Prea Sfințitului Teodosie a devenit de-a dreptul controversat, iar românii s-au împărțit în două tabere. Într-o emisiune la postul de radio al Arhiepiscopiei Tomisului, ÎPS Teodosie a răspuns la întrebarea litigioasă.

IPS Teodosie a confirmat faptul că mersul la mare poate fi un păcat, însă numai în anumite condiții. Așadar, Arhiepiscopul Tomisului a dat spre exemplu familiile care merg la plajă, iar părinții merg total dezbrăcaţi, în fața copiilor.

De asemenea, IPS Teodosie a spus că mersul la plajă poate fi un adevărat tratament pentru credincioșii care merg la mare cu gânduri curate, pentru sănătate sau pentru relaxare, oameni care au în prim-plan bunăcuviinţa.

Când se consideră un păcat mersul la plajă

Așadar, conform spuselor Arhiepiscopului Tomisului, este foarte sănătos şi bine să mergi la mare, dacă se respectă standardele morale.

„Trebuie să meargă omul cu bunăcuviinţă, să-şi ţină mintea în frâu, să privească numai unde se cuvine, să meargă în familie, să nu privească ce nu trebuie şi unde nu trebuie. Nu e păcat dacă mergi pentru sănătate, păstrezi bunacuviinţă şi nu deviezi cu nimic de la moralitate.

Este foarte sănătos şi bine să mergi la mare. Dacă te duci la mare şi nu rămâi în zona cuviinţei, sigur că e păcat. Am auzit, nici nu vreau să văd, că sunt oameni care merg la mare şi se duc total dezbrăcaţi, cu tot cu copii. Mi se pare o ruşine, de neacceptat”, a declarat IPS Teodosie.

Recent, IPS Teodosie a fost implicat într-un scandal pentru declarațiile pe care le-a făcut despre femei, afirmând că acestea ”au condițiile slăbiciunilor sale” în ceea ce privește femeia. Cu toate acestea, Arhiepiscopul Tomisului nu a fost sancționat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. scrie spynews.ro