Valeriu Gheorghiță, anunț îngrijorător despre varianta Delta. Ce s-ar putea întâmpla la sfârșitul lunii august

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid din România, a făcut un anunț alarmant despre dominarea României de către mutația Delta. Medicul a confirmat ce s-ar putea întâmpla la sfârșitul verii.

Medicul Valeriu Gheorghiță a declarat că țara noastră ar putea fi una dintre cele grav afectate de mutația Delta.

Acesta estimează că la sfârșitul verii ne-am putea confrunta cu peste 90% cazuri Covid-19 confirmate cu Delta, astfel nouă din zece persoane pot fi infectate cu această mutație.

Valeriu Gheorghiță, îngrijorat pentru starea României din următoarele luni
În acest moment, România a ajuns să raporteze sub 100 de cazuri de infectare cu Covid-19 pe zi, însă medicul Valeriu Gheorghiță avertizează populația că pandemia nu s-a terminat, ci din contră, ne putem aștepta la ceva mai rău.

Acesta susține că mutația Delta este cât se poate de aproape și în urma concluziilor date de cercetători este mai nocivă decât celelalte variante. Doctorul afirmă că mutația indiană a tulpinii virale SARS-CoV-2, Delta, are toate caracteristicile să devină dominantă în România până la sfârșitul lunii august.

„Se estimează chiar de către experţii europeni că la nivel european, în ţările membre ale UE, tulpina Delta va fi responsabilă, va fi dominantă, în ceea ce priveşte creşterea de cazuri. Pentru august se estimează circa 70% circulaţia acestui virus, adică din toate cazurile de COVID-19, 70% vor fi cauzate de tulpina Delta. La sfârşit de august se estimează chiar o creştere la 90%”, a explicat Valeriu Gheorghiță, potrivit Mediafax.ro.

Varianta Delta face ravagii pe întreg globul

Deși în urmă cu doar câteva zile, cercetătorii au descoperit noua mutație, Delta Plus, omenirea continuă să fie amenințată de varianta Delta.

Aceasta are un proces de transmitere foarte rapid, cu 60% mai eficient decât varianta britanică, Alfa, însă nouă mutație, Delta Plus, nu a fost încă confirmată ca fiind îngrijorătoare.

Delta ar putea aduce noi restricții în România
Românii ar putea fi din nou în stare de alertă, cu nenumăratele restricții. Recent, Virgil Musta a afirmat în cadrul unei emisiuni Tv că șansele ca țara noastră să intre iarăși într-o stare de alertă sunt destul de mari, raportându-ne la varianta Delta. Acesta a declarat că există deja un plan de intrare din nou în alertă.

“Când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România, vor apărea din nou restricțiile”, a mărturisit în direct medicul Virgil Musta. scrie spynews.ro