Florin Condurățeanu, ultimele cuvinte. Văduva jurnalistului: “Spunea că vrea să moară în activitate și Dumnezeu l-a ascultat”

Florin Condurățeanu a murit fulgerător, spune Gabriela, femeia care i-a fost parteneră de viață în ultimii 50 de ani marelui jurnalist. Gabriela Condurățeanu a dezvăluit, printre lacrimi, care au fost ultimele cuvinte ale soțului ei veșnic îngrijorat pentru starea de sănătate a altora și niciodată pentru a lui.

Cu o oră înainte să închidă ochii pentru totdeauna, Florin Condurățeanu a purtat o scurtă discuție cu soția lui, ce avea să fie, din păcate, un rămas bun adresat femeii pe care a iubit-o mai bine de 50 de ani.

„Întotdeauna a luptat singur și el considera că voința, că puterea minții o să-l ajute și nu trebuie neapărat să mergem tot timpul la primul semnal la medic. Spunea un lucru extraordinar ‘eu vreau să mor în picioare, în activitate’, și Dumnezeu parcă l-a ascultat.

N-a avut niciun fel de durere, a murit fulgerător.

Cu o oră înainte de a muri am vorbit cu el și mi-a spus că nu s-a simțit prea bine, că a cheat de două ori salvarea. I-am spus să-și facă niște analize, poate îi schimbă tratamentul. Am dat puțin vina pe condițiile meteo. A zis ‘nu, nu, sunt foarte bine, tu stai liniștită’.

Eu eram, ca de obicei, plecată la nepoțica mea, și peste aproximativ o oră m-a sunat fiul meu și mi-a spus că este disperat, că l-a adus pe Țuțu acasă și că a picat pur și simplu în ușă.

M-am îmbrăcat repede, am ajuns cam într-o jumătate de oră, nu l-am mai prins conștient și foarte repede s-a pierdut.

Nu i-am prins ultimele cuvinte. Eu am vorbit la telefon, ultimele cuvinte astea au fost ‘te rog du-te și fă-ți niște analize’, ‘nu-ți face griji, stai liniștită, plec acasă, mă odihnesc și totul este în regulă’, a declarat Gabriela Condurățeanu la Antena 3.