Gel de Aloe Vera: Cum să-l recoltezi și 20 de moduri în care să-l folosești

Aloe este una dintre acele plante pe care toată lumea le are în casă. Și dacă nu aveți câteva, ar trebui.

Și dacă aveți doar una, dar doriți mai multe, învățați cum să creasteti plante de aloe noi de la „pui” .

Aloe vera este una dintre cele mai ușoare plante suculente de cultivat.
Sunt ca introvertitii lumii suculente, cel mai bine se lasă la dispoziția lor și se verifică din când în când pentru a vedea dacă au nevoie de ceva.

Sunt sigur că am auzit cu toții de numeroasele utilizări medicinale și de înfrumusețare ale aloe. Dar, dincolo de arsurile solare ocazionale, câți dintre noi ne-am gândit la acea frumoasă plantă verde?

Cred că este timpul să schimbăm asta.

Sperăm că, după ce citiți această postare, veți folosi în mod regulat planta de aloe.

În acest articol am adunat câteva dintre cele mai bune utilizări pentru sănătate și frumusețe pentru aloe. De asemenea, vă voi arăta cum să obțineți acel gel de aloe vera de la planta dvs.!

Cum să recoltați gelul de Aloe Vera
Recoltarea gelului de aloe vera este o sarcină destul de ușoară.

Veți dori să luați aloe dintr-o plantă bine stabilită, care are cel puțin câțiva ani. Alegeți frunze mari și groase care cresc la baza plantei.

Veți obține cel mai mult bang pentru nutrienții dvs. dacă luați butașii cât mai aproape de tulpina centrală.

Tăiați-vă frunzele folosind un cuțit sau foarfece curate.
Distrugerea frunzelor poate deteriora planta, iar utilizarea unei foarfece murdare sau a unui cuțit poate contamina și infecta minunatul tău aloe. Această mică măsură de precauție vă va lăsa cu o plantă sănătoasă de aloe pentru a recolta din anii următori.

După ce ți-ai tăiat frunzele, va trebui să le pui într-un borcan sau pahar, tăiate cu fața în jos pentru a le scurge. Aloe conține o substanță din latex galben-ish numită aloină, care poate provoca suferință gastrică severă dacă o ingerați.

Lăsați aloe să se scurgă timp de aproximativ 10-15 minute și apoi clătiți-vă frunzele cu apă rece și uscați-le.
Dacă intenționați să utilizați aloe pe piele, îl puteți scoate din frunză și îl puteți aplica direct.

Dar pentru a ajunge la gelul de aloe vera, veți dori să tăiați pielea.

Un cuțit mic, sau chiar mai bun, un cuțit filet funcționează bine pentru a îndepărta pielea din aloe. Veți dori ca cuțitul dvs. să fie bun și ascuțit pentru o tăietură curată.

Veți observa că o parte a frunzei este mai rotunjită, iar cealaltă parte este mai plată. Puneți partea plană în jos și folosiți cuțitul pentru a tăia coloanele vertebrale, ținându-vă cât mai aproape de margine posibil. Nu vrei să pierzi nimic din acea bunătate aloe-y!

Întoarceți frunza și tăiați pielea exterioară plată de pe tulpină, păstrând din nou tăietura cât mai aproape de piele. Este la fel ca filetarea unei bucăți de pui sau de pește.

Acum puteți tăia pielea departe de cealaltă parte. Fii atent, deoarece devine puțin mai dificil de făcut în acest moment. Gelul de aloe vera este foarte alunecos.

Veți avea o bucată destul de substanțială de gel de aloe. Va trebui să-l clătiți din nou pentru a elimina orice aloin rămas.

Asta este!

În funcție de mărimea plantei dvs. de aloe, 3-4 frunze ar trebui să vă lase cu aproximativ ½ până la ¾ cană de gel de aloe vera.

Puteți să-l utilizați imediat sau să-l păstrați într-un recipient acoperit la frigider timp de o săptămână.

Cum să congelați gelul de Aloe Vera

Dacă nu îl veți folosi în acel interval de timp, cel mai bine este să îl înghețați. Cu cat mai repede cu atat mai bine.

Pentru a vă îngheța aloe vera, veți dori să-l turnați în tăvi de cuburi de gheață. Dacă gelul dvs. este pe partea groasă, poate doriți să-l pulsați cu un blender sau un robot de bucătărie de câteva ori pentru a face mai ușor să turnați.

Odată ce este înghețat, scoateți alicele și păstrați-le într-un sac de congelare cu fermoar, scoțând cât mai mult aer posibil. (Îmi place să folosesc metoda de scufundare în apă pentru a scoate aerul din bagaje pentru depozitarea congelatorului.)

Cum se face suc de Aloe Vera
Pentru a-ți crea propriul suc de aloe vera de casă, amestecă două linguri de gel de aloe vera cu o cană de apă.

Utilizați sau înghețați imediat sucul de aloe.

Aloe are un gust similar castravetelui. Unele arome grozave care se potrivesc bine cu acesta sunt lămâia, menta, mierea și ghimbirul.

20 de moduri strălucitoare de a folosi gelul de Aloe Vera
Înainte să intrăm, vă rugăm, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a încerca tratamente cu plante medicinale. Acest articol are scop informativ și nu este menit ca sfat medical.

Beneficiile de frumusețe ale Aloe Vera
După ce am săpat în toate beneficiile de frumusețe ale aloe-ului, mă gândesc că aș putea avea nevoie de o plantă sau două așezate pe vanitatea mea.

Aloe este un aliat excelent atunci când vine vorba să vă păstreze cât mai bine. Pe bune, revino-ti; vechii egipteni nu o numeau „ planta eternității ” degeaba!

1. Hidratant natural
Beneficiile hidratante ale Aloe vera au fost bine documentate, așa că nu este o surpriză să o vezi în multe produse de înfrumusețare. Treceți peste substanțele chimice adăugate și aplicați-le direct pe față și pe piele pentru a vă hidrata și vindeca.

2. Grund de machiaj delicat
Aloe vera face o alternativă ieftină și naturală la grundurile de machiaj și este mult mai blândă pentru pielea ta. Dacă doriți ca machiajul dvs. să dureze dincolo de ora prânzului, cheia este să folosiți mai întâi un primer bun pe ochi și pe față. Aplicați un strat subțire de gel de aloe vera pe piele și lăsați-l să se usuce înainte de a vă machia.

3. Pentru sprâncene
Pentru ca sprâncenele să arate bine îngrijite, tamponează o perie spoolie curată într-un pic de gel de aloe vera. Măturați ușor peste sprâncene pentru a le forma și ține la loc.

4. Pentru aplicarea sclipiciului
Putem vorbi despre anii ’90 un minut? Sunt singurul căruia îi lipsește sclipiciul corpului? Amestecă o lingură de gel de aloe vera cu sclipici cât de puțin sau cât de mult dorești. Aplicați pe obraji, umeri și păr pentru o strălucire. (NU folosiți NICIODATĂ lângă ochi.)

5. Exfoliant natural
Se amestecă ½ ceașcă de gel de aloe vera cu ½ ceașcă de zahăr brun sau zaț de cafea pentru un exfoliant hidratant. Frecați ușor corpul și clătiți cu apă caldă pentru o piele moale și netedă.

6. Demachiant natural
La sfârșitul zilei, utilizați gel de aloe vera ca produs de îndepărtare a machiajului natural. Pur și simplu frecați gelul pe față și ștergeți-l cu un șervețel sau un tampon de bumbac. Clătiți-vă fața cu apă.

7. Alternativa pastei de dinți
Fără glumă, utilizarea aloe vera pentru curățarea dinților are atât de multe beneficii.

Potrivit acestei lucrări publicate în Journal of Pharmacy and Bioallied Sciences, în aprilie 2015 , Aloe Vera a performat mai bine la controlul bacteriilor care cauzează cariile decât pasta de dinți comercială.

Nu numai asta, deoarece nu conține substanțele abrazive comune pastelor de dinți comerciale, este mai blând pentru dinți. Încercați dacă aveți dinți sensibili.

Potrivit studiului, aloe a ajutat, de asemenea, la vindecarea mai multor alte boli orale, cum ar fi gingivita și parodontita.

8. Apă de gură
Dacă doriți să preveniți respirația urât mirositoare, încercați această rețetă de spălat gură de casă cu aloe vera de la Live Simply.

9. Pentru bărbierit
Gelul de Aloe vera este excelent și pentru bărbierit. Îți face pielea strălucitoare și previne arderea aparatului de ras. Veți avea o piele moale pentru bebeluși după ce vă radeți. După ce ați terminat, asigurați-vă că vă clătiți bine aparatul de ras.

10. Ca mască de păr
Creați o mască de păr liniștitoare a scalpului cu gel de aloe vera. Masează-l direct în rădăcinile părului tău, aplicându-l în scalp. Nu uitați să vă neteziți niște trese. Lăsați să stea 20 de minute înainte de a clăti cu apă rece.

11. Tratament antifriz pentru păr
Pe vreme umedă, frecați o mică pălărie de aloe între vârfurile degetelor și mângâiați-vă ușor părul pentru a netezi părul zburător și părul creț. Un pic ar trebui să facă trucul; prea mult îți poate cântări părul sau îl poate face lipicios.

12. Pentru acnee și cosuri
Dați cizmei acneei aplicând aloe pe zit. Acidul salicilic este un tratament al acneei bine documentat și ghiciți ce se întâmplă în mod natural în aloe vera? Da, acid salicilic. Utilizarea aloe pentru tratarea acneei este o alegere excelentă pentru persoanele cu piele sensibilă.

13. Lubrifiant natural
Luați în considerare păstrarea unei plante de aloe pe noptiera dvs., această plantă este, de asemenea, un lubrifiant natural natural excelent. Pariez că nu știai că aloe-ul va fi bun și pentru viața ta amoroasă.

Nu e rău pentru planta pe care ai ignorat-o tot acest timp, nu?

Să verificăm ce poate face aloe pentru sănătatea ta.

Este necesar să se repete că ar trebui să consultați întotdeauna medicul înainte de a utiliza aloe vera ca tratament medical.

După cum am spus, vechii egipteni au numit aloe vera planta eternității și pentru un motiv întemeiat. Conform studiului pe care l-am citat mai devreme în articol, această plantă are totul!

Antiseptic, antiinflamator, este AMBALAT cu vitamine și este una dintre puținele surse vegetariene de B12.

Aloe produce chiar și colagen, care este ca fântâna tinereții, menținând pielea, articulațiile și oasele tinere și puternice.

Aloe vera conține aproape toți aminoacizii de care organismul nostru are nevoie pentru a rămâne sănătos și include și câteva enzime utile. De asemenea, are acid salicilic, care calmează durerea și ajută la combaterea acneei.

Comunitatea științifică a observat această minune a plantei și au avut loc cercetări cu privire la beneficiile aloe vera pentru sănătate. Unele dintre ele au găsit rezultate interesante care cer studii ulterioare.

14. Pentru a calma arsurile minore
Bine, știm cu toții că aloe vera este grozavă atunci când ați fost la soare prea mult timp și vă simțiți mai degrabă homar. Dar știați că este excelent și pentru arsuri minore? Proprietățile sale antiinflamatoare și naturale care calmează durerea îl fac o alegere calmantă naturală excelentă pentru vindecarea arsurilor.

15. Pentru mușcăturile de insecte
Aceste proprietăți fac din aloe vera o opțiune naturală excelentă pentru mușcăturile de insecte. Mâncărimea este ușurată și mușcătura se vindecă și mai repede.

16. Pentru constipație
Aloe vera conține, de asemenea, un compus numit antrachinone în latex, care poate ajuta la constipație. Data viitoare când întâmpinați dificultăți, încercați să adăugați puțin suc de aloe vera la smoothie-urile de dimineață și vedeți dacă nu vă ajută să neteziți și alte lucruri.

O notă importantă : dacă se ingeră prea mult la un moment dat, latexul poate provoca suferință gastrică severă, iar unele studii au sugerat că utilizarea pe termen lung a latexului poate provoca cancer intestinal. Vă rugăm să consultați medicul atunci când luați în considerare aloe vera pentru a trata constipația.

17. Pentru a ușura (sau a preveni) o mahmureală
Dacă ai avut prea multe cocktail-uri la petrecere aseară, ia în considerare să bei niște suc de aloe vera sau să arunci gel în smoothie. Această plantă este plină de apă și substanțe nutritive, care vă pot ajuta să vă simțiți mai bine după noaptea voastră de exces.

Unele tradiții medicinale populare insistă chiar că consumul de suc de aloe vera înainte de a consuma alcool poate preveni mahmureala. Nu știu dacă este adevărat, dar nu ar strica să încerc. Cel puțin veți fi bine hidratat la petrecere!

18. Pentru balonare
Vorbind de exagerare; data viitoare când ai mâncat excesiv și stomacul tău nu este mulțumit de cea de-a treia felie de pizza cu ardei verzi, încearcă să sorbi niște suc de aloe vera. Proprietățile anti-inflamatorii ale Aloe vera și enzimele naturale vă pot calma problemele de burtă.

19. Pentru răni
Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Chulalongkorn din Thailanda , gelul de aloe vera aplicat pe o aftere a accelerat timpul de vindecare. De asemenea, s-a demonstrat că Aloe vera ameliorează o parte din durerea asociată cu aceste răni orale îngrozitoare, pe baza unui alt studiu publicat în Dental Research Journal .

20. Pentru diabet (sunt necesare mai multe cercetări!)
Practicanții de medicină naturală susțin mult timp utilizarea aloe vera în tratarea diabetului. Se pare că și știința ia act.

Un studiu promițător care implică aloe vera și nivelurile de zahăr din sânge a fost publicat în Journal of Diabetes & Metabolic Disorders . Studiul a constatat că nivelurile glicemiei la jeun la subiecții pre-diabetici s-au îmbunătățit mult după patru săptămâni. În cele din urmă, oamenii de știință au concluzionat că este nevoie de mai multe cercetări.

Rezultatele studiului relevă știri promițătoare, deoarece numărul persoanelor cu diabet de tip 2 crește zilnic.