O ieşeancă a plătit circa 50 mii de lei pentru teste PCR pentru a îşi vizita mama în spital

Caz uluitor la Iași. O femeie din municipiu a cărei mamă era internată într-o unitate medicală privată a fost nevoită să facă aproximativ în fiecare zi câte un test PCR pentru a demonstra că nu este infectată cu noul coronavirus ca să-şi poată vizita şi îngriji părintele.

Cheltuielile au fost suportate tot de femeie. Vorbim despre zeci de teste plătite din propriul buzunar. Şi totul, încă o dată, ca să poată intra la mama ei, într-un spital privat ieșean. Mai precis, femeia a plătit aproximativ 50 mii de lei pentru aceste teste PCR.

Cornelia Bejan făcea test PCR zilnic pentru a putea avea grijă de mama sa, la Iași
Cornelia Bejan de profesie este cadru didactic într-o universitate din Iași și scotea din buzunarul său în fiecare zi sau uneori la două zile între 220 – 250 de lei pentru a face un test PCR ca să poată merge la mama ei. Mama femeii a murit, din păcate, iar ieșeanca susține că din cauza malpraxisului, potrivit Antena 3.

”Mama a stat timp de 2 ani în acel spital privat. A decedat în aprilie 2021. Am făcut calculul și cel mai ieftin test pe care l-am făcut a fost de 220 lei deci am cheltuit per total 50 de mii de lei doar testele. Mai dădeam și 180 de lei pe zi internarea mamei și la care se mai adăugau și analizele mamei sau anumite consultații. Presiunea financiară la care am fost supusă a fost enormă. DSP-ul a spus spitalului că este un abuz să îmi ceară zilnic un test negativ, șefa secției de paliații a decis că numai în aceste condiții îmi pot vizita și hrăni mama.

Nu încerc să îmi recuperez banii, sunt extrem de îndurerată de pierderea mamei. Asistenta a uitat să îi pună oxigen mamei și a murit în chinuri, sufocată. Durerea mea a fost imensă și nu mă mai interesează să recuperez nimic din acei bani” a povestit ieşeanca.