„Prăjitura lui mamaie”. Rețeta cu care câștigătoarea Chefi la cuțite a cucerit publicul

Narcisa Birjaru a câștigat sezonul 9 al emisiunii Chefi la cuțite de la Antena 1, devenind prima femeie învingătoare a show-ului culinar. Narcisa, care a făcut parte din echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu, este de meserie bucătar și lucrează la un club de stand-up comedy.

Pe parcursul emisiunii, Narcisa Birjaru a reușit să îi cucerească pe cei trei chefi cu „prăjitura lui mamaie”, o rețetă cu care a câștigat un duel și apoi un battle.

Fiindcă era deseori întrebată cum pregătește „prăjitura lui mamaie”, Narcisa a dezvăluit rețeta acestui desert absolut delicios. Iată cum se face faimoasa prăjitură cu care Narcisa i-a cucerit pe jurații emisiunii „Chefi la cuțite”!

Ingrediente pentru „prăjitura lui mamaie”
1 pachet foi de plăcintă;
500 g iaurt;
5 ouă;
zahăr vanilinat;
200 grame fructe confiate sau stafide;
zahăr după gust;
unt la temperatura camerei;
esență vanilie;
zahăr pudră la final

Cum se prepară „prăjitura lui mamaie”

Separă albușurile de gălbenușuri.

Bate spumă cele 5 albușuri cu un praf de sare și zahăr după gust, până când obții un amestec omogen, ca de bezea.

Gălbenușurile le bați separat, cu zahăr și cu esența de vanilie.

Adaugă peste acestea iaurtul și amestecă bine.

Adaugă în compoziție albușurile și amestecă ușor, cu mișcări de la baza vasului către marginea acestuia.

Pune foaie de copt într-o tavă și așază patru foi de plăcintă unse cu unt.

Adaugă compoziția, presară fructe confiate sau stafide, adaugă alte foi de plăcintă și repetă procedeul până când obții dimensiunea dorită a prăjiturii.

Bagă apoi prăjitura la cuptorul încins la 170 grade, timp de 45 de minute, foc mediu.

Când este gata pudrează cu zahăr și servește!

După cum vezi, „prăjitura lui mamaie” este un desert foarte ușor de preparat. Trebuie să o încerci!