ULTIMA ORA! Majorarea alocațiilor a fost amânată până în 2022. Ce decizie a luat Guvernul?

Situația majorării alocațiilor nu s-a definitivat până în prezent, ci dimpotrivă, a fost amânată pentru anul viitor.

În urma unei ședințe de Guvern, cei de la conducere au ajuns la o concluzie nefavorabilă pentru copiii din România, și anume aceea de a amâna mărirea indemnizațiilor alocate minorilor. Promisiunea a fost făcută anul trecut, dar nu s-au putut ține de ea, pentru că nu mai sunt bani suficienți.

Alocațiile nu se mai măresc
Cu toate că în luna septembrie a anului trecut guvernanții au adoptat o Ordonanță de Urgență care anunța dublarea indemnizațiilor alocate minorilor, ultima ședință a Guvernului a concluzionat faptul că nu este un moment prielnic pentru acest lucru.

Ordonanța deUrgență din septembrie urmărea ca majorarea alocațiilor să fie făcută treptat, în cinci etape.

Cum primele două majorări au avut loc în luna august 2020 și în ianuarie 2021, era rândul ultimelor trei să fie finalizate.

De ce au luat guvernanții această decizie?
În cadrul ședinței amintite, a fost supusă la vot a treia etapa de mărire a alocațiilor, însă majoritatea a decis amânarea.

Au fost 8 voturi “pentru” și alte 10 “împotrivă”, situație ce a impus întârzierea măririi indemnizațiilor alocate minorilor cu 20%.

Cel mai probabil, aceasta chestiune va fi discutată anul viitor, când era preconizată penultima etapă a majorării alocațiilor, în ianuarie 2022.

În prezent, un minor român beneficiază, până în momentul în care devine major, de o indemnizație de 214 lei, în timp ce un copil care suferă de un anumit handicap are o alocație aproape dublă. scrie wowbiz.ro