Cum se prepară ”Prăjitura lui mamaie”! Narcisa de la Chefi la cuțite a dezvăluit rețeta

Narcisa de la emisiunea ”Chefi la cuțite” și-a făcut fanii fericiți și a dezvăluit rețeta uimitoare pe care a făcut-o în timpul competiției. ”Prăjitura lui mamaie” a avut un succes formidabil!

Cum se prepară ”Prăjitura lui mamaie”! Narcisa de la Chefi la cuțite a dezvăluit rețeta
În ediția 44 din sezonul 9 al emisiunii „Chefi la cuțite”, cei trei chefi, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu, au fost nevoiți să gătească preparate în straturi. Preparatul vedetă a fost cel gătit de Narcisa, așa-numita „Prăjitura lui mamaie”, care a și adus victoria echipei.

Echipa lui Cătălin Scărlătescu a câștigat battle-ul cu rețeta specială a Narcisei de prăjitură în straturi, pe care a învățat-o chiar acasă, de la bunica ei. După ce au văzut emisiunea, mai mulți urmăritori au asaltat-o pe Narcisa Birjaru cu mesaje pe rețelele de socializare și i-au cerut rețeta apreciatei prăjituri.

“Prăjitura lui mamaie”, prezentată de Narcisa de la ”Chefi la cuțite”, a făcut furori nu doar printre cei trei chefi, la duel, ci a fost extrem de apreciată și cei care au jurizat. Rețeta nu este deloc una complicată, astfel că oricine o poate face acasă.

Desertul este potrivit pentru zilele de weekend în familie, iar gustul său inconfundabil îți va satisface papilele gustative. Iată ingredientele și modul de preparare!

Ingrediente

foi de plăcintă din comerț
500 de grame de iaurt
5 ouă, zahăr vanilinat
200 de grame de fructe confiate (sau stafide, dacă nu aveți)
zahăr după gust
unt
esență de vanilie
zahăr pudră, pentru ornat
Care este modul de preparare al ”Prăjiturii lui mamaie”
Potrivit Narcisei de la ”Chefi la cuțite”, se lasă foile de plăcintă să se decongeleze bine. Mai întâi se amestecă iaurtul cu zahărul și cu esența de vanilie. Apoi, se bat ouăle cu un tel și se adaugă la compoziția de iaurt. La final se pun și fructele confiate ori stafidele.

Pentru montarea desertului este nevoie de o tavă dreptunghiulara de cuptor, cam de 3 cm înălțime. Așezați 2-3 straturi de foi de placintă, astfel încât marginile foilor să iasă puțin din tavă.

Topiți untul și ungeți foile cu o pensula între ele cu unt topit. Apoi turnați o treime de umplutură în tavă, pe urmă adăugați din nou 2-3 foi, iar umplutură, până se termină compoziția. Dacă gătiți prjitura într-un ramekin puteți lăsa ultimul strat din compoziția de brânză. Dacă o faceți la tavă, ultimul strat poate fi și din foi de plăcintă. Se lasă la cuptor până este bine rumenită, informează viva.ro.