POVESTEA FOTBALISTULUI ROMÂN, CARE A DECIS SĂ ADOPTE PATRU COPII PĂRĂSIȚI DE MAMĂ!

Mijlocasul dinamovist Sergiu Hanca ”a adoptat” patru copilasi parasiti de mama dintr-un sat ialomitean, le-a ridicat o casa si le-a utilat-o cu cele de trebuinta, dorind sa se ocupe si de educatia lor

Omul este masura tuturor lucrurilor. Un intelept grec, Protagoras, a spus-o acum multi, multi ani. Omul este si masura tuturor faptelor pe care le intreprinde pentru cei din jur. Mai ales la ananghie, relateaza fabricatinromania.info.

Sergiu si Andreea Hanca au decis sa “adopte”, practic, o familie dintr-un sat uitat de vremuri, dinamovistul oferindu-le o locuinta decenta celor patru copii si posibilitatea de a-si schimba in bine destinul.

Alta lume aproape de Bucuresti

Satul Condeesti, comuna Barcanesti, judetul Ialomita. La aproximativ 50 de kilometri de Capitala, mergand spre Urziceni, doar ca faci la dreapta in dreptul Boranestiului si mergi cam zece minute cu masina. Treci de un conac semiparasit apartinand candva boierului Chiroiu.

Satenii, calare pe cai, cu biciul in mana, imbracati mai mult sau mai putin in port popular, te mai opresc, “taxa de Sarbatori”, sa le dai cativa banuti si sa bei o gura de vin la trecerea intre ani.

Barbatii aghesmuiti bine de licoarea de culoare rosu pamantiu isi scot caciulile si dau binete, in romana si-n romani, preotului Nicolae Ganga. Barbatul de 37 de ani este si preot misionar, si director la scoala din comuna Barcanesti. Si duhovnicul mijlocasului dinamovist. Prin el, Sergiu a aflat de cazul familiei Velicu.

Uman, inuman

Cu ocazia Craciunului 2017, preotul a mers cu icoana din casa in casa, ajungand si undeva la marginea satului Condeesti.

Un bordei ca dupa bombardament, cu tavan gaurit prin care intra ploaia rece ca gheata, cu paturi in care ar fi refuzat sa doarma si un intemnitat, niste presuri, niste scanduri, mult necaz si patru copilasi care priveau cu ochi blanzi si calzi dintr-un ungher.

Copiii traiesc doar cu tatal lor, care nu are serviciu, e nestiutor de carte si lucreaza cu ziua pe unde-l duce norocul.

Mama i-a parasit. Ironia sortii, daca se poate spune astfel, e ca femeia e la cateva sate distanta, si-a refacut viata, are alti copii acum, si-a vrut sa le ia si alocatia celor patru lasati in voia lui Dumnezeu in Condeesti.

Crescut si el ca adolescent fara mama, moarta prematur, preotul Nicolae a fost impresionat de ceea ce a vazut si a trecut la fapte.

Un acoperis deasupra capului poate schimba destine

Le-a pus tabla pe casa, dar tot nu era de ajuns. De trei ani deja duhovnicul dinamovistului a vorbit cu Sergiu si cu Andreea, mai ales ca ii leaga o relatie speciala. Casa nu mai putea fi reparata, mai statea doar intr-un pilon de sustinere, cel care a mai ramas si azi ca o relicva a vietii trecute.


In plus, darapanatura era pe terenul unui unchi, care nu mai voia sa-i gazduiasca pe cei ai lui Velicu si a pus piedici in ridicarea unei case noi.

Astfel, Sergiu le-a achizitionat celor patru copilasi o locuinta tip modul, adusa de la Galati, care a costat aproximativ 6.000 de euro. Casa a fost compartimentata in doua camere, un mic hol, un “intrand”, si o camaruta unde au fost aduse un aragaz si-o masina de spalat.