Povestea lui Freddie Figgers, “copilul din gunoaie”. Mama sa l-a abandonat la 2 zile langa un tomberon

Freddie Figgers este milionar la 31 de ani, dupa ce a patentat si vandut mai multe inventii in domeniul tehnologiei. Povestea sa a inceput insa langa un tomberon, unde a fost abandonat la doar doua zile de la nastere.

„Nu lasa imprejurarile sa decida cine esti”, este sfatul lui, potrivit BBC, citat de Digi 24.

Tanarul a aflat adevarul despre originile lui cand implinise 8 ani. El l-a intrebat pe tatal sau, Nathan, despre momentul nasterii sale – si nu a putut uita niciodata raspunsul primit.

„Mi-a spus: Uite, o sa fiu direct, Fred. Mama ta biologica te-a aruncat, iar eu si Betty Mae (mama adoptiva, n.r.), nu am vrut sa te luam in asistenta maternala si te-am adoptat, iar tu esti fiul meu”, a marturisit tanarul milionar.

Freddie fusese gasit abandonat langa un tomberon dintr-o zona rurala din Florida. Se nascuse in urma cu doar 2 zile.

„Cand mi-a spus asta, m-am gandit ca sunt un gunoi si m-am simtit nedorit. Dar el m-a apucat de umar si mi-a spus:„ Asculta, nu lasa asta sa te deranjeze vreodata””, a mai spus el.

Nathan Figgers era muncitor, iar Betty Mae Figgers lucra la ferma. Locuiau in Quincy, o comunitate rurala cu aproximativ 8.000 de locuitori din nordul Floridei si aveau 50 de ani cand s-a nascut Freddie, in 1989.

Deja crescusera multi copii in asistenta maternala, dar au decis sa-l adopte pe Freddie cand avea doua zile. Freddie spune ca i-au dat toata dragostea pe care si-o putea dori, dar alti copii din Quincy erau rai cu el.

„Copiii sa ma hartuiau si imi spuneau „copilul din tomberon” sau „copilul din gunoaie”, „esti murdar”. Coboram din autobuzul scolar si uneori copiii ma aruncau intr-un cos de gunoi si radeau de mine,” a spus, profund emotionat, Freddie.

„L-am vazut pe tatal meu ajutand mereu oamenii, oprindu-se pe marginea drumului si ajutand straini, hranind persoanele fara adapost. M-au ajutat sa devin ceea ce sunt”, a spus el.

Potrivit tanarului, lui Nathan i se datoreaza prima inventie profitabila a tanarului. Cand tatal sau adoptiv s-a imbolnavit de Alzheimer si a inceput sa dispara de acasa, Figgers si-a folosit pasiunea pentru computere pentru a crea un dispozitiv de urmarire prin GPS plasat in talpa pantofilor.

Dupa ce Nathan a murit, tanarul a reusit sa-si vanda inventia cu 2,2 milioane de dolari.

Tot dupa o experiente personala, cand o ruda a murit in urma unei come diabetice, Figgers a creat un glucometru care transmitea nivelurile glicemiei catre o ruda apropiata, asfel incat familia sa poata fi alertata si sa poata chema o ambulanta. Avea 22 de ani.

Pentru ca in Florida rurala oamenii aveau probleme cu semnalul de telefon si foloseau inca internet prin dial-up, Figgeers si-a infiintat propria companie de telecom, devenind cel mai tanar proprietar din domeniu – si singurul afroamericn. A fost nevoie de 394 de solicitari pentru a obtine licenta.

Figgers s-a casatorit in 2015 si are o fetita. Intrebat ce sfat i-ar da, el a spus: „Nu renunta niciodata, indiferent cata raceala iti arata lumea”. El spune ca ar vrea ca fiica sa sa aiba un impact pozitiv asupra fiecarui om pe care il intalneste, la fel cum a facut tatal sau adoptiv.