14 alimente pline de magneziu care pot reduce riscul de anxietate,depresie si atac de cord

14 alimente pline de magneziu care pot reduce riscul de anxietate,depresie si atac de cord
Magneziul este mineralul care face parte din fiecare proces din corpul nostru.Este al patrulea cel mai abundent mineral din corpul uman.Acest mineral ia parte la 300 de reactii enzimatice si creeaza o baza pentru

fiecare proces biochimic din organism.
Iata cateva dintre rolurile sale:
-relaxeaza vasele de sange
-construieste oase si dinti sanatosi
-normalizeaza nivelul de zahar din sange si sensibilitatea la insulina

-promoveaza buna functionare a nervilor si a muschilor
-ia parte la formare de ATP (adenozin trifosfat)
Deficitul de magneziu poate cauza grave probleme de sanatate
Deficitul de magneziu poate deteriora functia metabolica celulara,provocand anxietate,depresie,boli cardiovasculare,dureri de

cap,migrena,fibromialgie.Corpul nostru are nevoie de acest mineral pentru functia de detoxifiere si pentru a sintetiza glucoza.Magneziul promoveaza buna functionare a mitocondriilor si previne cancerul.
Magneziu si functia mitocondriala
Mitocondriile sunt organite mici in celule.

Corpul nostrum trebuie sa aiba suficienta energie pentru a putea transporta toate functiile sale obisnuite.Energia ATP este produsa de mitocondrii.Studiile recente au aratat ca disfunctia mitocondriala poate provoca numeroase probleme de sanatate.Functia mitocondriala este foarte importanta atunci cand vrem sa avem o sanatate perfecta si o buna

performanta fizica.Potrivit lui Rhonda Patrick,magneziul joaca un rol foarte important in functia mitocondriala.Capacitatea oxidativa este asociata cu capacitatea de mitocrondie pentru a produce energie.
Cu un secol in urma,oamenii trebuiau sa includa in dieta zilnica 500mg de magneziu.Alimentele de azi sunt cultivate pe soluri sarace in nutrienti si de aceea nu ne putem luat aportul zilnic de magneziu din alimente.Va vine sa credeti ca din alimente putem luat doar 150-300 mg de magnziu?Doza zilnica recomandata de magneziu este de 310-420 mg,in functie de varsta si sex.Unii cercetatori cred ca organismul are nevoie de 600-900 mg de magneziu. Dr. Carolyn Dean spune că doza inițială ar trebui să fie undeva în jurul valorii de 200 mg de citrat de magneziu. Indivizii sunt apoi obligați să crească doza treptat.Statisticile arata ca intre 50-80% dntre americani au deficit de magneziu.
Factorii de rist si simptomele deficientei de magneziu
Consumul a tone de alimente procesate poate duce la deficit de magneziu,deoarece acest mineral se afla in molecula de clorofila.Deficitul de magneziu poate fi de asemenea,cauzat de stres,consum excesiv de alcool,insomnie,medicamente prescrise,precum flourura.
Deficitul de magneziu se manifesta adesea prin dureri de cap,greata,varsaturi,pierderea poftei de mancare,spasme musculare,migrene si oboseala.Deficitul cronic de magneziu vine deseori insotit de amorteala,convulsii,spasme coronariene,modificari de personalitate,furnicaturi si ritm cardiac anormal.
Alimente ambalate cu magneziu
Consumati legume cu frunze verzi,iar sucul din aceastea este cea mai bune metoda de a ne luat aportul zilnic de magneziu.
Legume cu frunze verzi bogate in magneziu
-varza kale
-napul verde
-varza chinezeasca
-varza de Bruxelles
-sfecla rosie
-broccoli
-fasole verde
-salata verde
-spanac
-varza alba
Magneziul mai poate fi gasit de asemenea,si in urmatoarele alimente:
-avocado
-dovleac
-peste gras
-ierburi si condiment (chimen,patrunjel,seminte de marar,chimen dulce)
-seminte si nuci
Sursa:www.healthyfoodandhomeremedies.com