Bula nu si-a mai platit impozitele de ani de zile, gasind tot timpul o modalitate de a pacali Fiscul

Bula nu si-a mai platit impozitele de ani de zile, gasind tot timpul o modalitate de a pacali Fiscul. Intr-o zi primeste o citatie sa se prezinte la sediul ANAF pentru a da explicatii. Panicat, se duce sa ceara un sfat de la un prieten care avusese aceeasi problema.

Prietenul ii zice: „Cand mergi la fisc, sa te imbraci foarte rau, cu haine rupte, pantofi dezlipiti, murdar si nebarbierit. Astfel li se va face mila de tine si te lasa in pace”. Nemultumit de sfat, Bula se duce si la un avocat, care il sfatuieste: „Important e sa lasi impresia de putere si siguranta. Inchiriaza o limuzina, un smoking, un ceas Rolex si du-te. Li se va face frica de tine si te vor lasa in pace”. Tot nemultumit, Bula decide sa se ducă la preot caruia ii povesteste totul: Parinte, prietenul mi-a zis sa ma imbrac prost, avocatul sa ma imbrac luxos, nu stiu de cine sa ascult.

Preotul se gandeste un moment, dupa care ii spune lui Bula o mica poveste: „A fost odata o fata tanara care trebuia sa se marite. Nestiind cum sa se imbrace in noaptea nuntii, s-a dus si i-a cerut sfatul mamei. Aceasta i-a zis: Fata mea, imbraca-te cu rochia veche a bunicii tale, cea neagra si lunga, incheie-te pana la gat, pune-ti si un batic pe cap.

Nemultumita, fata i-a cerut ajutorul celei mai bune prietene care i-a zis: imbraca-te cu o lenjerie frumoasa, parfumeaza-te, cumpara-ti o rochie superscurta si totul va fi bine. Fiule, cred ca povestea asta a mea iti va fi de mare folos”. Nedumerit, Bula intreaba: Bine, parinte, dar nu inteleg ce legatura are povestea pe care mi-ai spus-o cu problema mea. Nu poti fi mai clar? Preotul: Fiule, nu conteaza cum te vei imbraca, oricum o sa ti-o traga.