Daca esti una dintre femeile cu fire de par in barbie iata ce inseamna si de ce trebuie sa acorzi atentie acestui fapt

Daca esti una dintre femeile cu fire de par in barbie iata ce inseamna si de ce trebuie sa acorzi atentie acestui fapt. Multe femei au o afecțiune numită sindromul ovarului polichistic, cunoscut și sub numele de SOP, fără să știe chiar. De multe ori, candidații cu SOP suferă perioade neregulate și o creștere a părului facial și a acneei, în special la bărbie. Acesta este rezultatul unui dezechilibru hormonal și că adesea – dar nu întotdeauna – PCOS determină formarea chisturilor chiar pe ovare.

Aceste chisturi nu sunt dăunătoare, dar conduc la dezechilibre hormonale care pot provoca perioade menstruale rare sau prelungite, exces de creștere a părului, acnee și obezitate. De asemenea, este important să obțineți un diagnostic de SOP la început, astfel încât să nu conducă la complicații pe termen lung, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă. Ce cauzează SOP? Medicii nu știu ce anume cauzează sindromul ovarului polichistic, dar există câteva teorii despre anumiți factori de risc:

Excesul de insulină: Prea multă insulină ar putea afecta ovarele prin creșterea producției de androgeni (hormoni masculini), care ar putea interfera în cele din urmă cu capacitatea ovarelor de a ovula corect.

Inflamație de grad scăzut: Studiile au arătat că femeile care au PCOS au, de asemenea, inflamație de grad scăzut. Ceea ce poate determina producerea de androgeni a ovarelor polichistice.

Ereditate: PCOS poate rula în familii. Dacă mama sau sora dvs. o au, aveți și o șansă mai mare să o obțineți

Simptome:

Semnele și simptomele sindromului ovarului polichistic încep la scurt timp după ce o femeie își începe menstruația, dar SOP se poate dezvolta și în anii reproductivi ulteriori.

Există multe semne de care trebuie să fii atent; cu toate acestea, persoanele ar putea fi afectate diferit, iar simptomele se agravează cu obezitatea. Clinica Mayo și WebMD spun că ar trebui să aveți grijă de următoarele simptome:

1. Perioade neregulate
Acesta este unul dintre cele mai frecvente semne ale PCOS. Unele exemple includ perioade care sunt pe un ciclu de 35 de zile sau mai mult, mai puțin de opt perioade pe an, perioade lungi sau grele și eșecul menstruației timp de patru luni sau mai mult.

2. Excesul de păr facial și corporal

S-ar putea să găsiți o creștere crescută a părului pe bărbie, piept, spate, stomac și degetele de la picioare.

3. Anxietate
S-ar putea să experimentați depresie sau schimbări de dispoziție care par să nu aibă caracter. Te simți puțin în jos?

4. Acneea
SOP poate provoca, de asemenea, acnee sau piele foarte grasă. Cosurile ar putea fi foarte profunde și dureroase.

5. Probleme la nivel de insulină
Excesul de insulină interferează cu capacitatea ovarelor de a ovula corect. Tratament

Tratarea SOP este diferită pentru toată lumea. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie modificări ale stilului de viață, cum ar fi dieta și exercițiile fizice, pentru a ajuta la pierderea în greutate. Medicul dumneavoastră vă poate prescrie, de asemenea, controlul nașterilor pentru a vă ajuta să vă reglați perioada și pentru a reduce producția de androgeni.

Fiecare pacient este diferit, totuși, deci, dacă recunoașteți oricare dintre simptome, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a obține un diagnostic și pentru a învăța cel mai bun mod de a vă trata SOP și simptomele.