Alimente care ard grăsimea din corp

Este inutil să-ţi amintesc de ce este frumos să nu ai grăsime pe abdomen care să se „reverse“ peste cureaua blugilor şi să-ţi stea bine în orice te-ai îmbrăca, dar mai ales pe plajă, în costmul tău preferat de baie. Mai important însă decât aspectul estetic este cel al sănătății.

Obezitatea abdominală, adică grăsimea localizată preponderent în jurul taliei, care face ca circumferinţa abdominală să depăşească la femei 80-88 cm iar la bărbaţi 94-102 cm, este un aspect cu care trebuie să lupți prin toate metodele, pentru că provoacă boli cronice grave.

Grăsimea acumulată în exteriorul abdomenului este doar partea vizibilă care reflectă gradul de grăsime depusă în jurul organelor interne. Această grăsime din interiorul abdomenului, denumită şi grăsime viscerală, este cea mai periculoasă pentru sănătate, deoarece creşte riscul de a dezvolta diabet, boli de inimă şi cancer.

Iată care sunt cele 7 alimente care topesc grăsimea abdominală:

1. Apa (0 calorii)
Bea câte 1 pahar de apă înainte şi după fiecare masă, pentru a reduce aportul de calorii. Un studiu publicat în Journal of the American Dietetic Association în 2008 a constatat ca adulții supraponderali și obezi care au consumat 500 ml de apă înainte de masă au mâncat cu 13% mai puține calorii la acea masă.

2. Legumele cu frunze verzi (15-20 calorii/100 g)
alimente indispensabile la dietăUna dintre alegerile ideale pentru a scăpa de grăsimea din jurul taliei este includerea legumelor cu frunze verzi la fiecare masă principală, în cantitate cât mai mare (250-300 g).

Conţin multe vitamine, minerale şi antioxidanţi şi oferă o senzaţie prelungită de saţietate.

Fie că este vorba de salată Romaine, salată verde, iceberg, rucola, kale sau obișnuita varză, o astfel de salată nu depășește 100 de calorii nici cu un dressing de o linguriță de ulei și una de oțet.

3. Fructele cu 5% glucide (pepene roşu – 30 calorii sau grepfrut – 32 calorii)
Conținutul ridicat de apă şi fibre al acestor fructe duce mai repede la saţietate, iar proprietăţile lor diuretice contribuie la eliminarea apei reţinute inutil în ţesuturi. Merită să înlocuieşti gustările şi deserturile hipercalorice cu aceste fructe ce te ajută să-ţi subţiezi talia.

Aşadar, încearcă şi tu câte o jumătate de grapefruit sau o felie mare de pepene roşu între mesele principale sau ca desert după prânz.

4. Lactatele degresate (30-44 calorii/100 ml sau g)
Laptele şi alte produse lactate cu un conținut scăzut de grăsime (< 3%) precum iaurtul, laptele bătut sau brânza de vaci sunt bogate în arginină şi leucină, aminoacizi care s-a dovedit că ajută la menţinerea masei musculare şi implicit la topirea mai accelerată a grăsimii în timpul dietelor de slăbire.

Pe de altă parte, iaurtul are proprietăţi anorexigene, dacă este consumat între mesele principale, pe post de gustare.

5. Carnea slabă şi peştele (100-150 calorii/100 g)

Preparate la grătar, carnea slabă (piept de curcan sau de pui, mușchi de porc fără grăsime) și peștele reprezintă cina ideală într-o dietă de slăbire, mai ales în combinație cu o salată mare de legume cu frunze verzi.

6. Cerealele integrale (80-120 calorii/30 g)
În timp ce fibrele din cerealele integrale își pot asuma o parte din meritul de a fi în acest top, cercetătorii au observat că cerealele integrale sunt bogate în magneziu, un mineral esenţial în reglarea metabolismului grăsimilor și carbohidraților.

Consumă numai cereale integrale la micul dejun, paste integrale sau orez integral ca garnitură de prânz și, din când în când, poți savura o tartă cu afine făcută din făină integrală, în dimineţile de weekend.

7. Leguminoasele (fasole, mazăre, linte – 84-132 calorii/100 g fierte)
Înlocuirea unor proteine animale din dieta ta cu proteine ​​vegetale din leguminoase poate face mai mult decât să-ți scadă colesterolul.

Un studiu publicat în 2011 de Diabetic Medicine a constatat că o dietă vegetariană de șase luni a fost mai eficace în stimularea pierderii în greutate decât o dietă nonvegetariană cu un număr echivalent de calorii. Dieta vegetariană bazată pe leguminoase a ars mai în profunzime grăsimea abdominală, precum şi stratul suplimentar aflat imediat sub piele (grăsimea subcutanată).

Alege să înlocuieşti de cel puţin 3 ori pe săptămână porția de carne de la prânz din dieta ta cu leguminoase – sunt pline cu proteine ce vin la pachet cu vitamine, minerale şi fibre de calitate, care te vor ajuta să arzi eficient depozitele de grăsime din organism.

Deși alimentele incluse în acest clasament pot contribui cu succes la reducerea grăsimii abdominale, nu uita: oricâte alimente care topesc grăsimi ai mânca, magia lor funcționează numai dacă menţii o dietă echilibrată nutrițional pe termen lung și faci mișcare în mod regulat.