Veste trista, din pacate! Leon Danaila, renumitul neurochirug care a salvat zeci de mii de vieti, batjocorit de Ministrul Sanatatii

Leon Danaila, geniul neurochirurgiei romanesti, in varsta de 87 de ani, se afla pe lista de asteptare a Spitalului Foisor din Capitala, pentru a primi o proteza de sold.

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, i-a transmis renumitului neurochirurg, care are nevoie de o proteza de sold, ca ”nevoile in sistemul de sanatate sunt foarte mari” si ca ”fiecare pacient va fi tratat in functie de nivelul de urgenta”.

Geniul neurochirurgiei romanesti se afla pe lista de asteptare pentru a fi operat la Spitalul Foisor din Capitala, transformat intre timp in unitate COVID.

”Nevoile in sistemul de sanatate sunt foarte mari. Am toata compasiunea si toata simpatia pentru toti pacientii care in cursul anului trecut si de cand a inceput pandemia nu au reusit sa ajunga la asistenta medicala.

Dar nu pot sa ma opresc in a avea compasiune pentru acei pacienti infectati cu COVID care au trebuit sa stea zile intregi in unitatile de primiri urgente. Asa ca, in acel moment, decizia a fost luata pentru acei pacienti care deja ajunsesera la spital si pentru care riscul era de a-si pierde viata in urmatoarele zile.

Acesta a fost motivul, motiv pe care l-am explicat si in intalnirile pe care le-am avut cu sefii de sectie si cu managerii de la Foisor si care a parut ca este inteles de catre personalul medical de acolo, motiv pentru care doresc sa le multumesc pentru colaborarea din aceste saptamani si pentru faptul ca au fost deschisi la a trata pacientii care aveau atata nevoie in acel moment de asistenta medicala”, a spus ministrul Mihaila despre decizia de a transforma Spitalul Foisor in unitate COVID.

Miniostrul Sanatatii a fost intrebat daca ia in calcul urgentarea celor care au nevoie de operatii, cum este cazul profesorului Leon Danaila, ea spunand ca incurajeaza tratarea pacientilor in functie de prioritatea medicala.

”Cred ca fiecare pacient va fi tratat in functie de nivelul de urgenta pe care afectiunea o reprezinta, nu neaparat numele pacientului il reprezinta. Asa ca indiferent de cine este pacientul care are nevoie de asistenta medicala, incurajez personalul medical si managerii sa trateze acesti pacienti in functie de prioritatea medicala pe care afectiunea o reprezinta”, a mai declarat Ioana Mihaila.