Vesti bune pentru medicul erou de la Piatra Neamt

Catalin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamt, a fost externat. Acesta a revenit in tara inainte de Paste. Medicul a stat internat aproximativ sase luni in Belgia.

Catalin Denciu a suferit arsuri grave in timpul incendiului care a distrus sectia de Anestezie si Terapie Intensiva a Spitalului din Piatra Neamt. Medicul a reusit sa salveze vietile mai multor pacienti, chiar daca echipamentul de protectie i-a fost cuprins de flacari.

Medicul a fost transportat cu un avion la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia. Din cauza severitatii ranilor suferite, medicii belgieni i-au indus coma.

Catalin Denciu a fost externat.

Medicul Catalin Denciu s-a intors in Romania si se afla alaturi de sotia sa, anunta Ziare.com.

Alina Denciu s-a aflat alaturi de sotul ei pe toata perioada recuperarii .

Medicul de la Piatra Neamt a suferit arsuri pe 40% din suprafata corpului, majoritatea de gradul II si III. El a petrecut trei saptamani in coma indusa si a parasit sectia de Anestezie si Terapie Intensiva abia in luna ianuarie.

Catalin Denciu vrea sa se intoarca la spital

Catalin Denciu vrea sa lupte pana cand va putea profesa din nou, pentru ca tot ce isi doreste este sa aiba o viata normala si sa salveze vieti, asa cum a facut si in incendiu.

”Imi amintesc ca m-am trezit in terapie intensiva. Acolo am fost ingrijit de asistenti medicali si kinetoterapeuti. Pe 20 ianuarie am fost transferat la unitatea de ingrijire medie. Am reusit treptat sa ma misc si sa merg din nou.

Astazi pot deja sa merg cu bicicleta. Impaturirea bratelor este inca dificila, asa ca urmez o multime de sedinte cu kinetoterapeutii si terapie ocupationala pentru a invata sa misc coatele din nou. Reabilitarea este departe de a se termina, dar stiu ca trebuie sa dau totul pentru a ma simti din nou mai bine. Voi continua sa lucrez pentru a reusi.​”, a declarat Catalin Denciu presei belgiene in urma cu ceva timp.

Totusi, lupta pentru recuperare nu s-a terminat. Potrivit sursei citate mai sus, dupa o vacanta petrecuta in Romania, sotii Denciu se vor intoarce in Belgia, pentru a continua tratamentul. Doctorul va merge la Spitalul Sfantul Luca din Belgia, unitate sanitara unde a lucrat ca anestezist, inainte sa revina in tara la Spitalulul din Piatra Neamt.