Celulele canceroase
Rudolf Breuss, un medic naturopat austriac nascut in 1899, a dat startul utilizarii alimentelor neprocesate pentru videcarea organismului.
„Din punctul meu de vedere, vindecarea reprezinta intoarcerea unui corp nefunctional la starea de functionalitate normala, si nu inlaturarea partilor nefunctionale prin operatie sau amputare.”
Tratamentul sau anti-cancer ce consta in consumarea de suc si ceai de plante timp de 42 de zile a fost adoptat de zeci de mii de oameni incepand cu 1950.
In cartea sa el sustine dieta sa a vindecat 47.000 de cazuri de forme diferite de cancer, inclusiv cel de gat, stomac, intesinte, plamani, ficat, creier, ovare si oase.
Nu exista cercetari formale facute pe sucul anti-cancer al lui Breuss, cu exceptia multelor declaratii ale celor care l-au incercat.
Ingredientele cu proprietati anti-cancerigene
Exista dovezi care atesta faptul ca ingredientele din sucul lui au efectele pe care le invoca.
Sfecla – pigmentii de betalaina, antioxidanti care dau sfeclei culoarea rosie, inhiba cresterea si raspandirea tumorilor.
Morcovul – carotenoizii din morcovi, cartofi dulci si alte legume portocalii au efecte anti-cancer semnificative.
Telina – bogata in fibre, telina ajuta la eliminarea toxinelor din corp, inclusiv eliminarea celulelor canceroase.
Apigenina a fost asociata cu reducerea tumorilor maligne de cancer de san, piele, prostata si tract digestiv.