Bomboane Raffaello, nu te poți sătura de această bunătate

Bomboanele Raffaello sunt unele dintre cele mai îndrăgite dulciuri.

Crema din interior e delicioasă, iar migdala din mijloc și învelișul de nucă de cocos îi dau o savoare senzațională. Deoarece bomboanele Raffaello sunt destul de scumpe, azi vă prezentăm rețeta făcută în casă.

Ingrediente pentru 70 de bucăți:

– 200 ml lapte condensat

– 200 g unt

– 200 g fulgi de cocos

– 1 cană migdale

– 2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Zdrobim cu o furculiță untul la temperatura camerei, apoi amestecăm cu laptele condensat și adăugăm vanilia și 100 g fulgi de cocos.

Amestecăm bine, până obținem o compoziție cremoasă, apoi o punem la frigider pentru o zi. Scoatem a doua zi din frigider și formăm biluțe din această compoziție, cu o lingură luăm din cremă și cu ajutorul unui cuțit luăm crema de pe lingură și formăm biluțele.

În mijlocul fiercărei biluțe punem câte o migdală. Biluțele Raffaello astfel formate le tăvălim prin nuca de cocos rămasă (100 g) și le punem pe un platou, apoi le lăsăm la frigider.

Bomboanele Raffaello se servesc reci, deoarece la temperatura camerei se topesc. Poftă bună!

Sursa: bidista.com

Citeste si Negresa cu mascarpone si ciocolata

Ingrediente:

Pentru blat:

250 gr unt

200 gr zahar

50 gr cacao

150 gr mascarpone

3 oua

1 lingurita esenta vanilie

150 gr faina

Pentru crema:

100 gr zahar pudra

350 gr mascarpone

100 ml frisca lichida

1 plic gelatina

Pentru glazura:

200 gr ciocolata min 55% cacao

100 ml frisca lichida

50 gr unt

Mod de preparare:

Incepem prin a pregati blatul. Topim untul la microunde sau pe baie de aburi. Adaugam in untul topit (si usor racit, sa nu fie fierbinte) zaharul si cacaua si amestecam bine.

Incorporam apoi 150 g mascarpone, cele 3 oua (cate unul pe rand), vanilia si in ultimul rand faina.
Incingem cuptorul la 180 grade C si coacem negresa cam 40 minute pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasati prajitura sa se raceasca cam o ora (de preferat) inainte sa punem crema. Pentru crema, batem 100 ml frisca lichida, adaugam apoi mascarpone si zaharul pudra.

Preparam gelatina cu 50 ml apa (respectati instructiunile de pe pachet) si o incorporam la crema de mascarpone.

Turnam crema peste prajitura rece si nivelam. Mai dam la frigider o ora – doua pana se incheaga crema.
Pentru glazura rupem ciocolata in bucatele pe care le punem intr-un castron. Intr-un ibric punem untul impreuna cu 100 ml frisca lichida pe foc mic.

Cand incepe sa fiarba, luam de pe aragaz si varsam peste bucatile de ciocolata. Lasam sa stea cam 5 minute, timp in care se topeste ciocolata. Amestecam bine cu o lingura apoi pana obtinem o crema de ciocolata, fina si matasoasa.

Eu am pus putina esenta de menta in ciocolata topita, mi s-a parut ca intregeste gustul de mascarpone.

Turnam glazura de ciocolata usor calduta peste crema de mascarpone si netezim suprafata. Dam la rece minim 3-4 ore sau peste noapte inainte de a servi.

Tine prajitura la frigider, nu va doriti sa se inmoaie crema sau sa se topeasca ciocolata.

Sursa: culinar.bzi.ro