Unul dintre cei mai mari sportivi din Romania, s-a stins in incendiul de la ATI Piatra Neamt

Mircea Covataru, Unul dintre cei mai mari sportivi din Romania, se afla printre victimele groaznicului incendiude la Terapie Intensiva a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt. Fostul mare antrenor de lupte a Clubului Sportiv Ceahlaul din Piatra Neamt si-a gasit sfarsitul in tragedia de sambata, 14 noiembrie 2020. Este a doua catastrofa dupa Colectiv. Rudele si prietenii antrenorului sunt impietriti de durere.

Mircea Covataru a decedat in incendiul de la Piatra Neamt

Potrivit Antena3, fostul antrenor se afla internat la Sectia de Terapie Intensiva, cand a izbucnit incendiul.

Mircea Covataru s-a nasut pe 02.02.1946 la Boroaia, judetul Suceava.

Mircea Covataru a infintat sectia de lupte a Clubului Sportiv Ceahlaul Piatra Neamt. In 1977, el a fost primul antrenor al sectiei care a scos in timp sportivi valorosi. Mircea Covataru a inceput luptele la Radauti in 1963, iar un an mai tarziu devenea campion national la tineret.

A mai luptat pentru Farul Constanta si Dinamo Bucuresti, iar sapte ani a facut parte din lotul Romaniei de seniori. Si-a inceput cariera de antrenor tot la Radauti, in 1972, iar din 1977 s-a ”legitimat” la CS Ceahlaul. A stat aici pana in 1991, perioada in care a coordonat activitatea unei sectii care a produs sportivi care s-au si clasat pe podiumuri la importante intreceri internationale.

In perioada 1980-1988, Mircea Covataru a fost antrenor la loturile nationale, iar in intervalul 2016-2019 a fost antrenor la CS Ceahlaul. Dumnezeu sa-l odihneasca!

In incendiul de la sectia de Terapie Intensiva din cadrul Spitalului Judetean Piatra Neamt si-au gasit sfarsitul 10 pacienti si 7 persoane au fost ranite, intre care si medicul de garda Catalin Denciu, care a incercat sa isi salveze pacientii.