Daca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de o masa delicioasa. S-a aflat cum fac măicuțele de la mănăstirea Prislop cei mai buni ardei umpluți de post. Sunt delicioși și consistenți.
Ingrediente: 7-8 buc ardei gras, 500 g ciuperci, 100 g orez,
1 ceapa mare, 2 catei usturoi, 1 morcov mare, 2 linguri ulei de masline, 1 legatura patrunjel, 100 ml piure de rosii, sare, piper
Mod de preparare:
1. Pregateste ardeii pentru umplut: Taie “capace” fiecarui ardei si curata de seminte partea inferioara, folosind o lingurita.
2. Intr-o tigaie incinge uleiul si caleste ceapa taiata cat mai marunt, impreuna cu usturoiul maruntit.
3. Cand ceapa devine translucida, adauga ciupercile taiate cubulete si amesteca continuu, pana ce ciupercile isi schimba culoarea integral.
4. Adauga peste 2-3 linguri din piureul de rosii si restul ingredientelor:
orezul spalat, morcovul dat pe razatoarea mica, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul.
5. Umple ardeii cu aceasta compozitie obtinuta si asaza-i intr-o tava termorezistenta.
6. Pe langa ei, toarna apa combinata cu restul de sos de rosii, pana la jumatatea inaltimii lor.
7. Da tava cu ardei umpluti de post la cuptor pentru 70-80 de minute, la 160 de grade, sau pana cand ardeii sunt rumeniti.
8. Intoarce-i la jumatatea timpului de coacere si serveste ardeii umpluti de post alaturi de mamaliguta si putin marar presarat deasupra.