Fenomen spectaculos în Munții Bucegi. Imagini rare surprinse de camera foto

Imaginile surprinse de camera foto a unui padurar al Parcului al Natural Bucegi prezintă un fenomen extrem de rar și spectaculos. Condițiile care trebuie îndeplinite pentru formarea acestuia îl fac să fie văzut de foarte puțini oameni.

Efectul Gloria se formează cu ajutorul norilor, al soarelui, în prezența ceței și a picăturilor de ploaie și se manifestă prin reflexia umbrei pe nori și pe ceață, umbră cuprinsă într-un nimb pictat în culorile curcubului.

El mai poartă numele de “Spectru montan” ori “Spectru Brocken” și se produce cu ajutorul picăturilor de apă care reflectă lumina soarelui înapoi către acesta.

Imagini spectaculoase surprinse în Bucegi

Reprezentanții Romsilva au prezentat pe Facebook imaginile spectaculoase și au explicat și motivul pentru care acesta poartă numele de Gloria, postarea lor a impresionat audiența, mulți dintre cei ce au văzut-o, recunoscând că este pentru prima dată în viață.

„Numele de Glorie se referă la haloul de sfânt, aura ce se observă în jurul umbrei proiectată de razele soarelui pe un fundal de nori sau ceață, în anumite condiții specifice și rare(în cazul acesta ceață). scrie fanatik.ro