Câte clase avea Nicolae Ceaușescu?

Nicolae Ceaușescu a fost omul care a marcat România. Acesta a condus România din 29 aprilie 1974 și până în 22 decembrie 1989. Ceaușescu a fost și Secretar General al PCR din 1965 și până în 1989. Totuși, câte clase avea „Tovarășul”?

Despre Nicolae Ceaușescu s-a spus tot timpul că era un analfabet. Puțini sunt românii care știau în acele timpuri că Nicolae a făcut doar patru clase la școala din satul său natal, Scornicești.

În acele timpuri, învățătorul din Scornicești preda într-o sală cursuri simultane, pentru elevii mai multor clase. Micul Ceaușescu nu a avut cărți și de cele mai multe ori mergea la școală desculț.

Acesta a început să lucreze de la vârsta de 11 ani. Puștiul Nicolae Ceaușescu a luat drumul Bucureștiului unde s-a angajat ca ucenic de cizmar. De altfel, București este și locul unde avea să-și cunoască viitoarea soție.

Câte clase avea Elena Ceaușescu?
De cealaltă parte, nici Elena Ceaușescu nu stătea prea bine la capitolul învățătură. Elena Ceauşescu a devenit doctor în chimie în anul 1967, cu teza „Polimerizarea stereospecifică a izoprenului”, deși avea doar patru clase.

„Elena Ceaușescu (Petrescu) mam născut în comuna Petrești, Dâmbovița, în anul 1919 la 7 ianuarie. Părinți se numesc Nae și Alexandrina ocupația agricultori avere 4 hectare de pământ și casă de locuit, în tre ani 1926 – 1930 am făcut școala primară unde mam născut. În anul 1936 am venit la București, am intrat ca ucenică la fabrica Lantex. în urma unei acțiuni am fost concediată…”, nota Elena Ceaușescu în autobiografia din anul 1949, înaintată partidului comunist.

Restul studiilor Elenei Ceaușescu sunt incerte și nu există dovezi că aceasta ar fi făcut studii universitare.