Fost premier, veste crunta pentru romani: “Dupa 7 decembrie, vom fi blocati in casa”

Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, a avertizat ca anul 2021 va fi unul extrem de greu pentru toti oamenii, daca Executivul nu ia masuri potrivite impotriva coronavirusului.

„Cred ca Romania poate sa iasa mai puternica din aceasta criza, cu doua conditii: sa ne unim eforturile, sa avem oameni competenti care sa ia masuri pentru romani, nu pentru ei.”, a declarat liderul PRO Romania.

Vom sta inchisi in casa dupa 7 decembrie?

Ponta a mentionat ca in acest context Guvernul va decreta carantinarea Romaniei dupa alegerile parlamentare din 6 decembrie.

„In directia in care mergem acum, dupa 7 decembrie, vom fi blocati in casa. De la anul, firmele romanesti vor da faliment, se vor mari taxele si impozitele si se vor taia pensiile si salariile (…) Trebuie sa luam deciziile corecte si sa repornim Romania. Nu asa ca in Miorita, ne punem mainile pe piept si ne dam batuti. Luptam in continuare”, a Victor Ponta.

Masuri restrictive din 9 noiembrie

Aceste masuri au fost luate pentru a limita efectele pandemiei de coronavirus.

”Masurile care s-au luat pana acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare masuri in plan national precum scolile sa treaca toate in online, angajatii, indiferent daca sunt la privat sau la stat, sa treaca la telemunca peste tot unde este posibil, magazinele trebuie sa fie inchise seara, cel tarziu la ora 21:00, circulatia pe timpul noptii trebuie restrictionata, petrecerile indiferent daca sunt private sau publice trebuie interzise, targurile trebuie inchise”, a spus Klaus Iohannis. scrie fabricatinromania