Ce pensie are Mirabela Dauer. Atât primeşte lunar artista după o carieră de zeci de ani pe scenă

La 72 de ani, Mirabela Dauer este la fel de energică ca atunci când o vedeam prima oară pe scenă. Cântă şi acum, urcă pe scenă din pasiune şi din iubire penru muzică.

De zeci de ani o vedem pe Mirabela Dauer în lumina reflectoarelor. Susţine concerte, merge la evenimente private, are apariţii televizate, totul de dragul muzicii, pasiunea ei de mic copil. La 72 de ani, cântăreaţa este într-o formă foarte bună, face tot ce îi place, dar îşi găseşte timp şi pentru relaxare, pentru îngrijire şi timp de odihnă.

Mulţi s-au întrebat cât câştigă celebra artistă după zeci de ani de activitate. Şi-a dedicat toată viaţa publicului scenei, dar nu primeşte o pensie aşa de mare de la statul român. Cântăreaţa nu se plânge, ştie că sunt români în care care au un venit şi mai mic, chiar şi o pensie de 100 de lei pe lună. Mirabela Dauer ia lună de lună de la stat o pensie de aproximativ 700 de lei.

Artista nu s-a ferit să declare suma exactă, nu e mulţumită cu cât primeşte, dar se gândeşte că alţii au mult mai puţin decât ea: “760 de lei este pensia mea, dar nu mă plâng. Nu e normal, dar nu am ce face. Sunt la ţară bătrâni care au 100 de lei. M-am născut în ţara asta, iubesc România, dar păcat că este locuită. Probabil că atâta meritam şi atât mi-au dat. Ce mare brânză? M-am văitat eu vreodată? Şi nici n-am să mă vait. Mie nu-mi place să mă vait. Asta e.

Mă duc, muncesc, alerg, cânt frumos. Vine lumea la spectacol şi asta e. Nu îmi place să mă vait pentru că vreau să-ţi spun o chestie. În ţara ast sunt oameni mult mai amărâţi ca noi, înmiit mai amărâţi ca noi. Şi lumea ne iubeşte aşa cum suntem noi, să venim la televizor să cântăm, să facem haz de necaz. Lumea nu trebuie să ştie amărăciunile noastre. Venim aici să ne văităm şi să plângem? Nu. Venim să facem sufletul frumos. Să ne iubească lumea aşa cum suntem”, spunea Mirabela Dauer.