Dan Bittman, dezvăluiri în premieră (II): „Vreau să plec din România. Trupa Holograf a spus ce avea să spună”

Dan Bittman a făcut o serie de mărturisiri pentru FANATIK, în exclusivitate, după ce a fost acuzat că nu crede în coronavirus.

Solistul trupei Holograf susține că virusul există, iar în prima parte a interviului a vorbit despre cum se protejează în timpul pandemiei, cât de mult l-a afectat întreaga situație, ce crede despre instituțiile Statului, dar și unde consideră că se duc banii din bugetul României.

În premieră, celebrul artist anunță că se gândește serios să părăsească România, să se stabilească într-o altă țară din Europa, unde nivelul de trai este mai bun.

Dan Bittman: „Mă angajez și mâine undeva și fac desen tehnic”
Solistul trupei Holograf susține că nu este prima dată când cântă peste hotare, situație întâlnită și după Revoluție, unde a fost nevoit să stea trei ani în Olanda.

Mai jos redăm continuarea interviului pe care FANATIK l-a obținut cu Dan Bittman, în premieră, așa cum a decurs telefonic, în ordinea întrebărilor și răspunsurilor avute cu solistul trupei Holograf.

Adică așa cum se întâmpla în vremea Comunismului?
Așa cum se întâmpla în vremea dictatorilor, nu numai a comuniștilor. Văd că se pregătește din nou o criză, o criză impusă. Lucrurile pot scăpa de sub control, ori sunt planificate să fie așa.

Oamenii nu vor mai rezista de foame, de grijă, de stres, vor ieși în stradă, ne împinge ceva în direcția asta, iar apoi istoria o să spună că un grup de golani a ieșit în stradă, în Piață, și au atacat forțele de ordine.

Suntem induși în treaba asta, împinși de la spate de 9 luni de zile să ne dezumanizăm.

Bine că mai există pe pământ și oameni care reușesc să își ducă popoarele pe drumul cel bun. Îi felicit pe bulgari, că m-am uitat la meciul cu CFR Cluj, așa cum s-a uitat jumătate din Românie.

La bulgari nu e așa, dar noi știm doar să ne lamentăm, să ne jelim și aoleu, dar nu găsim soluții. N-am fost în stare să construim un spital, două în aceste luni, știind care este situația.

Domnule Bittman, majoritatea spitalelor din România datează din anii 70 …
Da, exact, și ieși cu alți viruși. Te duci cu ceva și pleci cu stafilococul auriu. Avem nevoie de oameni care să-și iubească poporul, nu care să privească oamenii de la înălțimea limuzinei, undeva din spatele geamurilor fumurii.

Ăia nu sunt lideri. Nu se poate ca în 30 de ani să fim în stare doar să ne batem joc și să-i îmbogățim pe unii. Dacă cumva, în perioada alegerilor, scade numărul de infectări numai ca să ieșim, înseamnă că-s făcute din hârtie.

Ideea este că tuturor ne este frică de ziua de mâine, am început să ne gândim la fiecare bănuț, tuturor le e frică să nu-și piardă pâinea. Este foarte simplu să închizi gura oamenilor.

Totul e pe bani, afaceri cu foarte mulți bani, toate se strâng într-un singur loc, în ministere, iar oamenii ăia nu fac altceva decât să stea ca niște peștișori si să-și aștepte mâncarea. Nu iese nimeni din rând, că-și pierd milioanele.

Dan Bittman: „Trupa Holograf, după 40 de ani, a spus tot ce avea să spună”

V-ați gândit să plecați din țară?
Mă gândesc acum, cu noile condiții. Am început să mă gândesc, nu știu exact. La anul, unul dintre băieți vrea să plece acolo, să studieze acolo, s-ar putea să plec și eu.

Este foarte frumoasă Olanda, într-adevăr …
Știu, am cântat acolo după Revoluție trei ani de zile, după Revoluție. Vreau să spun că mă simt ca atunci. Chiar mai rău.

Vă gândiți să vă mutați definitiv cu fiul dumneavoastră în Olanda?
Da, mă gândesc foarte serios să fac asta. Nu știu poate dacă o să fie chiar Olanda, este o opțiune, însă mă gândesc și la Suedia, așa prefera o țară mai caldă, dar acum asta e. Încerc să mă uit și eu care sunt opțiunile, sunt inginer, mă angajez și mâine undeva și fac desen tehnic, dar nu-mi doresc asta.

Dar și cu trupa cum o să faceți dacă plecați?
Păi, unul este plecat deja în Spania, unul cu altă treabă. Nu asta este problema, trupa Holograf, după 40 de ani, a spus tot ce avea să spună. scrie fanatik.ro