Cosmin, puștiul de 15 ani, cu o poveste de viață cutremurătoare. A rămas fără tată, iar mama a dus o luptă grea cu cancerul: ”Viața tot te încearcă”

Povestea tristă de viață a unui adolescent de 15 ani, care locuiește într-unul dintre cele mai defavorizate cartiere ale Bucureștiului!

Cosmin are 15 ani și o povară pe care a dus-o pe umeri o viață întreagă. Puștiul, un elev exemplar, locuiește împreună cu mama lui într-o garsonieră, într-unul dintre cele mai defavorizate cartiere ale Bucureștiului: Ferentari. Băiatul nu a uitat nicio clipă că doar educația îl poate salva, în ciuda lipsurilor pe care le-a întâmpinat până la această vârstă. Cosmin a învățat de mic, să poată merge înainte și să aibă o educație cât mai bună. Cu multe diplome și medii de zece, băiatul a reușit ce și-a propus: să intre la unul dintre cele mai bune licee din Capitală. Mai exact, Cosmin este elev la Colegiul Sfântul Sava.

Cosmin și-a văzut mama luptând cu cancerul și tatăl pierind de aceeași boală
Tânărul de 15 ani a trecut prin multe clipe grele de-a lungul vieții, însă a învățat cum să fie puternic și să meargă mai departe. Cosmin și-a văzut mama luptând cu un cancer şi tatăl pierind de aceeaşi boală, acum 2 ani.

„Greutatea o suport, o s-o suport fiindcă ştiu că viaţa tot te încearcă”, a spus Cosmin.

Mama lui Cosmin spune că refugiu i-au fost doar cărțile. Puștiul minune a fost un copil ascultător. „Cosmin a fost un copil ascultător, a văzut foarte multe în casă, greutăţile, problemele de sănătate pe care le-am avut amândoi, dar a fost un copil puternic. Ne-a fost şi ne este greu dar ne avem unul pe celălalt şi le înfruntăm, căutam să trecem peste ele.”, a spus Ana Maria Cîrstea, mama lui Cosmin.

E cu suişuri şi coborâşuri viaţa. Chit că tu ai vrea să ajungi acolo, poţi să ajungi acolo, doar că plăteşti pentru ceea ce faci. Chit că vrei să ajungi undeva unde e bine o să fie şi răul, e o balanţă ce trebuie egalată”, a mai explicat Cosmin, pentru jurnaliștii de la ProTv.

De cazul lui Cosmin se ocupă o asociație care face minuni pentru familiile care au nevoie, în special pentru copiii vulnerabili. „Luptăm pentru ca şi alţi copii ca şi Cosmin, cu potenţial extraordinar, cu drag de şcoală şi de învăţătură, să rămână lângă părinţii lor şi să reuşească să-şi atingă acest potenţial, pentru că, din păcate, lipsurile materiale nu-i ajută iar mulţi dintre părinţi sunt copleşiţi de situaţiile prin care trec, dificile, şi fie renunţă, se dau bătuţi, şi-atunci noi trebuie să fim alături de ei şi să le oferim sprijin moral, sprijin financiar.”, a declarat pentru ProTV, Andreea Dulercea, asistent social Hope and Homes for Children.

Pe Cosmin, dar și pe alții copii vulnerabili îi putem ajuta donând 2 euro prin sms cu mesajul HOPE. Totodată, pe Cosmin îl puteţi ajuta cu orice sumă, direct pe site-ul de donaţii Galantom. scrie wowbiz.ro