Sarmale după rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu – Cele mai bune!

Rețeta de sarmale a lui Cătălin Scărlătescu trebuie să fie în bucătăria oricărei gospodine pentru că juratul de la Chefi la cuțite se laudă cu cele mai bune sarmale din România. Scărlătescu are și un ingredient special care face diferența între rețeta lui și a altora.

Sarmalele reprezintă preparatul preferat al românilor de Crăciun și alte sărbători importante de peste an, însă cei mai mari iubitori de sarmale gătesc și fără o ocazie specială celebrul fel de mâncare ce conține carne și foi de varză sau de viță. Cătălin Scărlătescu mai are, însă, un ingredient care sporește gustul sarmalelor.

Sarmalele lui Scărlătescu ţi se vor topi în gură. Nu de alta, dar celebrul jurat de la Chefi la cuţite a explorat ani de zile reţeta, aşa că trucurile lui sunt „de aur’.

Gospodinele au nevoie de următoarele ingrediente pentru acest preparat delicios: 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată. Evident, nu trebuie să uităm nici de bulion.

Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare uşor aurie şi o lăsăm puţin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper. Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză murată. Împăturim cu grijă conţinutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată şi o amestecăm cu bulion’, spune chef Scărlătescu.

Afumătura, ingredientul secret al sarmalelor lui Scărlătescu
Ingredientul secret pentru ca sărmăluțele să aibă un gust aparte este afumătura. Se pune în oală bucata de costiță afumată, peste varza amestecată cu bulion și apă, iar apoi se așază peste ea sarmalele și se lasă la fiert.

„Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi aşezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care aşezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură şi începem să punem un strat de sarmale.

Repetăm cu un strat de varză şi unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă şi un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor’, explică bucătarul Cătălin Scărlătescu de la Chefi la cuțite.