Doru Ana a murit cu o mare durere în suflet. Care a fost marea sa dramă: “Am trăit o tragedie…”

Doru Ana a fost printre cei mai iubiți actori din România. A plecat dintre noi la vârsta de 68 de ani, lucru la care nimeni nu se aștepta. A fost cu adevărat un personaj, dar viața lui nu a fost deloc una ușoară, iar maestrul a plecat din această lume cu mare suferință în suflet.

Trauma actorului
Doru Ana a fost unul dintre cei mai cunoscuți actori din România. A fost și profesor universitar și a avut o viață plină de surprize, care mai de care mai frumoase. Totuși, lucrurile nu au fost mereu roz, deși pe scenă și la televizor era mereu cu zâmbetul pe buze și avea numai apariții importante.

Vezi și: Doliu în toată România! A murit marele actor Doru Ana

Puțini știu că actorul a trăit o mare dramă în anii ‘90, despre care nu a vorbit prea mult din cauza durerii pe care i-o provoca, dar care i-a marcat complet viața. Mai exact, și-a pierdut fiica de doar 7 ani, care a murit fulgerător după ce a fost călcată de mașină. Totul s-a schimbat de atunci pentru el și nicio aniversare nu a mai avut farmec.

“Am mai trăit o tragedie în viața asta – mi-a murit un copil, o fetiță. La 7 ani jumate, a călcat-o mașina pe Podul Grant pe 1 ianuarie. Cred că îți dai seama ce au însemnat primii ani de după moartea ei. Toată lumea ‘la mulți ani – la mulți ani’, noi făceam parastase că ni s-a prăpădit copilul. Asta s-a întâmplat în ’95”, a mărturisit actorul.

Prietenie și după moarte
Actorul a fost un om special, iubit, care a iubit și el, la rândul său, oamenii. Încă de la grădiniță a avut norocul să îl cunoască pe cel care i-a fost prieten 50 de ani, până când moartea i-a despărțit. Erau mereu împreună și se iubeau exact ca doi frați si, de multe ori, spuneau oamenilor că sunt din aceeași familie.

“Am fost nedespărțiți. Nu a trecut zi să nu vorbim unul cu altul. De la trei ani și jumătate până la 53 de ani, când s-a prăpădit. Este darul cel mai prețios pe care mi l-a dat Dumnezeu vreodată. Eu am avut acest noroc fantastic. Am crescut împreună, de multe ori oamenii spuneau că suntem frați, că suntem din aceeași familie, pentru că eram nedespărțiți”, își amintea actorul.

Se pare că legătura lor a fost una puternică și după trecerea acestuia în neființă, dându-i semne clare din lumea de dincolo. Dacă la început nu mai avea vreo speranță că își va lua propria lui casă, fiind mult prea în vârstă pentru credite, după vizita la mormântul bunului său prieten a primit vestea că a fost găsit un apartament pentru el. Crede de atunci că aici nu a fost vorba decât de noroc, ci și de puterea bunului său amic.

“Tocmai se implinea un an de cand murise Paul. M-am dus acolo la mormantul lui si cum toate lucrurile importante eu numai cu el le-am discutat i-am zis fac bine, fac rau, da si tu un semn, stinge o candela, misca o cruce, da dintr-o craca de liliac peste mine, fa ceva.

Dar nu s-a intamplat nimic, am ajuns acasa, am gasit apartament in Berceni, era la pretul la care oferea banca creditul, 60.000 de euro, dau telefon a doua zi acolo, imi raspunde un agent imobiliar, zice, ‘da e o doamna care vinde, stati ca o sun sa vedem daca mai e valabil. cum va numiti? ‘Doru Ana’. Ma suna ala intr-un sfert de ora, zice: da, e valabil anuntul, i-am spus doamnei ca vreti sa-l cumparati, dar mi-a zis ca va cunoaste.’ Zic,’de unde?’, “De la domnul Paul’”, a povestit Dorul Ana.