Lumea actorilor și întreaga România este din nou în doliu! Maestrul Doru Dana, unul dintre cei mai mari actori ai timpurilor noastre, a plecat dintre noi în mod fulgerător. Nimeni nu se aștepta la o asemenea tragedie, mai ales că nu avea o vârstă înaintată și în ultima vreme nu se mai auzise nimic de marele actor.
A murit maestrul Doru Ana
Doru Ana, unul dintre cei mai iubiți actori ai României, a plecat din această lume la doar 68 de ani. Anunțul a fost făcut de către Casa de Producție a Televiziunii Române, dar fără a preciza cauza exactă a morții. Nu se știe dacă avea probleme grave de sănătate, mai ales pentru că în ultima vreme nu a mai avut apariții publice.
Moartea sa a șocat o țară întreagă, dar mai ales pe cei care l-au cunoscut și au avut ocazia să primească din învățăturile sale sau să urce cel puțin o dată pe scenă alături de el. Amintim că a fost și profesor universitar de la UNATC, unde a inițiat în lumea teatrului și a filmului o mulțime de tineri.
La aflarea veștii, o mulțime de foști elevi au transmis mesaje emoționante și au vorbit despre experiența lor alături de marele actor. Sunt mândri că au primit Învățăturile sale și că au avut ocazia să fie alături de el pe platourile de filmare, așa cum au avut actrița Medeea Marinescu sau Dana Hauer, alături de care Doru Ana a jucat în Inimă de Țigan.
„Astăzi, unul din profesorii mei de la clasa de actorie, a plecat într-o stea. Actorul DORU ANA. Dumnezeu să îl odihnească!”, a transmis Medeea.
„Dumnezeu sa-l ierte! Pot sa spun ca a fost unul dintre profesorii mei preferați care m-a susținut pana la capăt! un actor talentat alături de care am avut ocazia sa joc în Inima de tigan și sa ma îndrume în facultate!”, spune Dana Hauer.
A interpretat roluri în seriale și filme românești de succes, precum: Adela (2021), Fructul oprit (2018), La drum cu tata (2016), Ultima zi (2016), Umbre (2014), Carmen (2013), Câinele Japonez (2013), După dealuri (2012), Pariu cu viața (2011), Visul lui Adalbert (2011), Cealaltă Irina (2009), Medalia de onoare (2009), Nunta mută (2008), Schimb valutar (2008), 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile (2007), Moartea domnului Lăzărescu (2005), Hacker (2004), Occident (2002), Marfa și banii (2001), Terminus paradis (1998), Undeva in Est (1991), Primăvara bobocilor (1985).
A urcat pe scenele unor teatre mari precum Bulandra, Comedie, Național, Creangă, sau în numeroase teatre din țară, la Brașov, Sibiu sau Ploiești.