Ninsori abundente în România! Iarna a pus stăpânire pe țara noastră

Vremea este extrem de ciudată în România și se pare că nu se mai schimbă. Dacă în vară ne-am confruntat cu temperaturi caniculare, insuportabile, se pare că acum deja a venit iarna. Ninge cu abundență în unele zone din România și se pare că zăpezile deja au pus stăpânire pe țara noastră.

Ninge puternic pe Transfăgărășan
Vremea s-a schimbat radical în ultima vreme în România. Dacă ne bucuram că vom avea o toamnă călduroasă după câteva zile cu temperaturi mai mari, se pare că iarna ne ia prin surprindere. În unele zone din România, anotimpul rece deja și-a pus amprenta serios și ninsorile fac ravagii.

Drumarii de la Districtul Bâlea (SB) și Districtul Piscul Negru (AG) intervin cu un utilaje cu lamă și materiale antiderapante pentru curățarea carosabilului. Se circulă greu și specialiștii recomandă să nu ne aventurăm pe traseele montane cunoscute dacă mașinile nu sunt pregătite cu adevărat, cu cauciucuri de iarnă și lanțuri.

“Vă rugăm să nu vă aventurați pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac – Piscul Negru dacă nu aveți mașina pregătită pentru deplasări în condiții de iarnă!”, transmite sursa citată.

Pe Transfăgărășan și în zona Bâlea Lac a căzut în urmă cu două săptămâni prima zăpadă din acest sezon și se pare că precipitațiile continuă. Dimineața, când este mai frig, se circulă în condiții de iarnă și șoferii trebuie să fie foarte atenți și să se asigure că au mașinile pregătite.

Totuși, spre după-amiază, zăpada de pe carosabil se va duce. Meteorologii spun că, de obicei, prima încercare de ninsoare este prin septembrie, dar ninsorile nu vor persista și stratul actual se va topi în scurt timp. Totuși, vremea va fi într-un proces de răcire de acum înainte și trebuie să ne așteptăm la ce este mai rău.