Trist! De ce afecțiune suferea Georgiana, femeia care a murit pe stradă, în timp ce își ducea copilul la școală. Aceasta s-a stins din viață la spital

Georgiana, femeia care a murit pe stradă, în timp își ducea copilul la școală, suferea de o afecțiune care i-a fost fatală. Aceasta avea doar 35 de ani și și-a pierdut viața pe patul de spital.

Georgiana, femeia care a murit pe stradă, și-a pierdut viața din cauza unor probleme de sănătate de care nu știa.

În ciuda eforturilor medicilor, aceasta a pierdut lupta cu viața.

De ce afecțiune suferea Georgiana, femeia care a murit pe stradă în timp ce își ducea copilul la școală
Georgiana suferea de embolie pulmonară. Luni, 19 septembrie, aceasta a intrat în stop cardio-respirator, în zona CUG. Martorii au sunat imediat la 112 și, la fața locului, a venit un echipaj medical ce i-a acordat acesteia primul ajutor.

Înainte ca echipajul să ajungă, un medic ce, din întâmplare, trecea prin acea zonă, a efectuat manevrele de resuscitare. Inițial, femeia și-a recăpătat pulsul, dar, cu toate acestea, din cauza problemelor grave de sănătate pe care le avea, aceasta a fost transportată de urgență la Spitalul „Sfântul Spiridon”.

Conform medicilor, Georgiana era în comă post-resuscitare și a fost intubată. Femeia suferea de embolie pulmonară care are loc atunci când un cheag de sânge se desprinde și ajunge la plămâni, obturând parțial sau complet vasele pulmonare în care ajunge.

„Originea trombilor este reprezentată, în 90% din cazuri, de trombozele venoase ale membrelor inferioare (picioarelor). Formarea cheagului de sânge la nivelul unei vene este favorizată de o creştere a vâscozităţii sângelui asociată cu stagnarea acestuia în venă şi, uneori, cu un traumatism la nivelul venos”, susțin medicii.

O mamă a cinci copii și-a pierdut viața în aceeași manieră
Donna Taylor, o mamă în vârstă de 38 de ani, a murit în timp ce își ducea copiii la școală. Aceasta acuza dureri cumplite de cap. Deodată, femeii i s-a făcut rău și a căzut ca secerată pe marginea drumului.

Înainte de a ajunge la spital, timp de o oră, femeia a încercat să fie salvată de către paramedici. Cu toate acestea, odată ajunsă la spital, mama celor cinci copii a fost declarată în moarte cerebrală. Decesul ei a fost constatat pe data de 28 iunie, atunci când aparatul care o ținea în viață a fost oprit.

„Ea își ducea, efectiv fiica, la școală și a spus că a avut o durere de cap și a sfârșit prin a se prăbuși. Vorbise cu unchiul meu cu o seară înainte. Cred că toată lumea este în stare de șoc. Cum poți trece de la a-ți duce fiica la școală la a pleca dintre noi?”, a spus verișoara femeii.

Donna Tylor trebuia să aibă șase copii, dar unul dintre ei, un băiat, și-a pierdut viața la doar trei ani. scrie kanald.ro