Se modifica din nou Ordonanta de urgenta pentru energie! Cum vor fi calculate facturile

Se modifica din nou Ordonanta de urgenta pentru energie! Astfel, facturile vor fi calculate in functie de consumul curent. Potrivit Realitatea, decizia a fost luata deja in cadrul Coalitiei de guvernare. In plus, din cauza unei alte modificari recente, magazinele isi vor scurta programul ca sa faca economie de energie.

Schimbarea care, potrivit unor surse, e deja la nivel de decizie in cadrul coalitiei prevede ca facturile sa se calculeze in baza consumului curent. Adica, in baza consumului din luna pentru care se emite factura. Asta inseamna ca de acum cei care fac economie de la o luna la alta vor fi rasplatiti cu facturi mai mici, indiferent de consumul din trecut.

In acest context, nu doar consumatorii casnici se pregatesc sa economiseasca. Dupa ultimele modificari la ordonanta de urgenta, magazinele nu se mai bucura de plafonare. Mai multe lanturi comerciale se pregatesc sa ia masuri.

Incepand de luni, 26 septembrie, programul de duminica al magazinelor Lidl se va scurta. Magazinul va functiona intre orele 8 si 18. Si alte lanturi de supermarketuri, precum Kaufland, Profi sau Mega Image, se pregatesc sa ia masuri similare.

Spre exemplu, reducerea iluminatului din vitrine sau renuntarea la magazinele non-stop. Primul pas va fi insa reducerea programului.

In plus, un mare lant de supermarketuri a anuntat ca soferii nu isi vor mai putea incarca gratuit masinile electrice in parcarile magazinelor.