Cine primește hainele purtate de Regina Eliasbeta a II-a. Niciodată nu purta aceeași ținută de două ori

Unul dintre cele mai cunoscute lucruri despre regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost faptul că suverana nu purta niciodată aceeași ținută de două ori la evenimente oficiale. Regina a avut mereu designeri proprii care îi croiau haine special pentru ea. Iată ce se va întâmpla cu piesele vestimentare speciale după moartea Majestății Sale!

În cei 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, înmormântată pe data de 19 septembrie 2022, a atras mereu atenția cu ținutele sale. Suverana era mereu asortată și prefera ținutele pline de culoare, mai ales în ultimele decenii ale vieții ei. Designerii proprii i-au făcut nenumărate articole vestimentare, iar odată cu moartea reginei a apărut curiozitatea cu privire la cine va primi aceste haine.

Cine primește hainele purtate de Regina Eliasbeta a II-a

Regina a fost întotdeauna o prezență elegantă, iar ținutele ei erau aranjate până la cel mai mic detaliu. Totodată, ea nu s-a abătut niciodată de la Protocolul Regal, dar reușea să aleagă ținute practice și potrivite evenimentelor la care participa în același timp.

Recent, un expert regal a dat detalii despre ce ar urma să se întâmple cu hainele purtate de regină, având în vedere ce obișnuia să facă suverana cu anumite ținute.

„Ținutele Reginei au fost o sursă constantă de inspirație. Totuși, hainele Reginei erau și o sursă a materialelor realizate de media. Atunci când Regina nu-și mai dorea o ținută o dona personalului său sau o vindea în scopuri caritabile.

Exista totuși o condiție pentru a face acest lucru. Toate etichetele trebuiau îndepărtate. Orice indiciu care ar fi putut să denote faptul că acea haină a aparținut Majestății Sale trebuie îndepărtat.”, a explicat expertul, potrivit catine.ro.

Astfel, multe haine purtate de suverană au fost deja donate sau vândute în scop caritabil încă de când trăia aceasta. Cele mai multe ținute au fost create la Palatul Buckingham de către Mary Angela Kelly și echipa sa, potrivit presei internaționale. Angela era designerul personal al reginei din anul 2002.