Semnificația specială a aranjamentului floral care a fost așezat pe sicriul Reginei Elisabeta a II-a

Milioane de oameni urmăresc în aceste momente, la TV și pe internet, înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a, un eveniment grandios, cum nu a mai avut loc în Regatul Unit al Marii Britanii de zeci de ani.

Imaginile de la ceremonia impresionantă scot la iveală o organizare impecabilă, pusă la punct, așa cum specialiștii au menționat deja, de ani de zile.

Pe lângă coroana și sceptrul regal, pe sicriul suveranei se poate remarca și un aranjament floral multicolor, cu trandafiri de diverse nuanțe, flori albe și alte plante verzi. Într-un comunicat transmis în această dimineață de Palatul Buckingham, este menționat faptul că aranjamentul floral are și el un simbolism aparte.

Aranjamentul conține rozmarin, un simbol al iubirii și al amintirilor frumoase, și mirt, planta considerată „simbolul străvechi al căsniciilor fericite”. Tot Palatul Buckingham a anunțat și că mirtul care face parte din acest aranjament floral a fost tăiat dintr-un arbust crescut dintr-un lăstar care s-a aflat în buchetul de mireasă al Reginei, în 1947. Aranjamentul mai conține și frunze de stejar englezesc, „simbolul puterii iubirii”.

Toate plantele din aranjamentul floral așezat pe sicriul Reginei sunt culese din grădinile de la Palatul Buckingham, dar și de la Clarence House și Highgrove House, celelalte reședințe regale.

Printre florile care se regăsesc în aranjament se numără trandafiri roz, care simbolizează iubirea, dalii, care reprezintă bunătatea și reziliența, hortensii, care simbolizează recunoștința, dar și floarea văduvei, scabiosa atropurpurea, o floare foarte închisă la culoare, aproape neagră, care ar reprezenta doliul.

Sub aranjamentul floral este așezat un bilet scris de Prințul Charles.