Vremea o ia razna în toată țara! Cod portocaliu de vijelii

Vremea a luat-o razna în toată țara! Temperaturile au scăzut radical în ultimele zile și mai ales în Weekend. Veștile din partea specialiștilor ANM nu sunt deloc bune, aceștia avertizând că urmează vijelii mari, majoritatea regiunilor fiind sub un cor portocaliu de vânt.

Vreme rea în toată țara
Meteorologii ANM au emis o atenționare Cog portocaliu de vijelie pentru opt județe ale țării. Deși vântul este prezent în toată țara, unele zone vor fi marcate cu adevărat de acest fenomen puternic. Sunt așteptate vijelii mari, mai ales în zonele înalte, în zonele montane.

Avertizarea Cod portocaliu de vijelie vizează zone montane din județele: Bacău, Suceava, Neamț, Vrancea, Buzău, Covasna, Mureș și Harghita. În intervalul orar menționat, se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală de peste 90 -100 km/h în special la altitudini de peste 1.600 metri, iar la altitudini mai mari de 2000 metri va ninge viscolit, potrivit meteorologilor.

În zonele montane, vântul va atinge viteze la rafală de peste 90 -100 km/h și chiar va ninge viscolit. În județul Gorj, pe Transalpina a nins încă de noaptea trecută și stratul așezat este unul considerabil.

La mare, vremea se va răci semnificativ față de zilele precedente, când încă mai erau turiști pe litoral. La fel de rece va fi și în Capitală, unde vântul va sufla puternic.

Temperaturile scad în toată țara si urmează nopți extrem de reci mai ales în vest, nord și centrul țării. Nu decât că toamna și-a intrat în drepturi, ci iarna și-a făcut prezenta la noi în țară mult mai repede decât ne asteptam. Dacă meteorologii spuneau că la munte vor veni ninsorile abia la finalul lunii Noiembrie, se pare că primii fulgi au căzut deja în regiunea Novaci și sunt așteptați și în restul regiunilor montane.