Calendar ortodox 17 august 2022. Zi mare pentru credincioși

Luna august continuă cu o mulțime de sărbători importante, marcate de multe tradiții și obiceiuri. La data de 17 August are loc un alt eveniment religios important, chiar în zi de post. Vezi ce trebuie să faci în această zi sfântă si ce sărbătorim miercuri.

Sărbătoare mare la 17 august
În fiecare an, la data de 17 august 2022, creștinii îl cinstesc pe Sfântul Mucenic Miron și pe Sfântul Gheorghe Pelerinul. Acesta s-a căsătorit încă de la 24 de ani ai Dumnezeu i-a dat cinci copii. A fost un Om muncitor, care creștea vite și, chiar dacă avea probleme și neajunsuri, era mereu zâmbind, cu chipul luminat, gata să îi ajute pe toți ceilalți.

În ceea ce-l privește pe Sfântul Miron, acesta a trăit în timpul domniei împăratului Deciu, mai exact în perioada anilor 249-251. Acesta slujea intr-o biserică foarte vestită, care a fost cucerită de păgâni înainte de Nașterea Domnului. Aceștia au intrat în biserica lui Mucenic Miron pentru a-i prinde pe toți creștinii și a-i supune la diverse chinuri pentru credința lor, mai ales pe cei care nu voiau să renunțe la Domnul.

Sfântul Miron a fost și el prins, dar a refuzat cu orice preț să se închine la idoli, motiv pentru care a fost aruncat în foc și i-a fost luată pielea de pe trup, urmând să fie dus în cetatea Cizicului, acolo unde i s-a tăiat capul. A preferat să își lase sufletul în mâinile Domnului decât să aducă jertfe cui nu trebuie.

Este o zi mare, de post, marcând ziua în care a început chinul lui Iisus înainte de răstignire. Nu este bine să speli în această zi sau să faci treburi casnice. De altfel, nu trebuie să te cerți cu nimeni, ci să te rogi și să postești corect, cu alimente de origine vegetală, fără ouă, carne sau lapte.