Plantele care te scapă de negi: cum se folosește sucul frunzelor de smochin pentru uscarea acestora

Negii sunt excrescențe inofensive ale pielii, produse de papilomavirusul uman și mai sunt cunoscuți și sub numele de veruci. Din fericire, există numeroase tratamente naturiste care pot îndepărta negii. Acestea constau în aplicarea diferitor plante, în mod repetat, până când negul se usucă.

Sucul frunzelor de smochin
Pentru a îndepărta negii, în perioada verii, puteți folosi substanța lăptoasă a frunzelor de smochin. Aceasta se aplică de trei ori pe zi, timp de o săptămână. Frunzele de smochin mai au și alte proprietăți, în special atunci când sunt folosite sunt formă de infuzie. Unul dintre cele mai mari beneficii ale ceaiului din frunze de smochin este tratarea tulburărilor circulatorii.

Iată și alte variante care pot ajuta la tratarea negilor:

sucul de rostopască – cunoscut și sub denumirea populară de iarbă de negi, se aplică de două ori pe zi până când negii dispar. De asemenea, se poate folosi și tinctura cu rostopască sau cataplasma cu planta întreagă.
tinctura de tuia – datorită efectului antitumoral, tinctura de tuia poate elimina negii după aproximativ două săptămâni de folosire.
coaja verde de nucă – coaja de nucă verde se aplică pe neg de trei ori pe zi, continuând tratamentul încă zece zile după ce negul s-a uscat.
usturoiul – se poate aplica pe neg o feliuță de usturoi, fixată cu un bandaj sau un plasture. Usturoiul de schimbă de mai multe ori pe zi până ce negul se usucă.
Uleiul de ricin este o altă variantă cunoscută
Tratamentul cu ulei de ricin împotriva negilor este extrem de cunoscut pentru iubitorii de remedii naturale. Timp de trei săptămâni, negul se freacă într-o zi cu ulei de ricin și în alta cu miere.

În medicina populară, oamenii foloseau pipota de rață pentru a elimina negii. După ce se golea, pipota se punea cu partea interioară, nespălată pe neg, masând ușor.

Aspirina este o altă variantă care ajută la îndepărtarea negilor. Se zdrobește o pastilă de aspirină și se amestecă cu puțină apă, apoi pasta se pune peste neg și se acoperă cu un bandaj. Se repetă tratamentul până când negul dispare.a