Ziua Marinei Române, a 120-a ediție. Slujba oficiată de ÎPS Teodosie, întreruptă brusc. Înaltul prelat s-a supărat și a plecat. Update

ÎPS Teodosie s-a supărat pentru că a fost întrerupt la Ziua Marinei: ”Vor răspunde în fața lui Dumnezeu”
Slujba oficiată de ÎPS Teodosie a fost întreruptă de organizatori în momentul în care i s-a dat cuvântul şefului Statului Major al Forţelor Navale, Mihai Panait.

După câteva momente de uluire, Arhiepiscopul Tomisului şi-a continuat slujba pentru aproximativ cinci minute, dar fără sunet, așa că a decis să părăsească portul militar.

Când se pregătea să ajungă la mașină, acesta le-a spus jurnaliştilor că i-a fost oprit microfonul în timpul unei slujbe religioase pentru prima dată.

De asemenea, el a precizat că nu vrea să interpreteze gestul, iar când a fost întrebat dacă s-a supărat, a oferit următorul răspuns. ”De ce să mă supăr, nu am voie să mă supăr. Îi compătimesc pe cei care au făcut asta pentru că înaintea lui Dumnezeu vor răspunde.

Nu știm de ce au făcut asta. Mi-au dat 17 minute, ceea ce… Și mai aveam timp. E prima dată (n.r. – când i s-a întâmplat să-i fie întreruptă slujba)”, a spus ÎPS Teodosie pentru jurnaliștii televiziunii Antena 3, care au completat că incidentul are legătură cu întârzierea președintelui Klaus Iohannis.

Ulterior, pentru a se încadra în programul stabilit, organizatorii au fost nevoiți să întrerupă slujba, întrucât mai multe aeronave urmau să survoleze portul și zborul nu putea fi întârziat.