Meteorologii au schimbat iar prognoza. ANM anunta cod Galben si Portocaliu. Harta judetelor vizate

Administratia Nationala de Meteorologie(ANM) a emis noi avertizari de cod galben si portocaliu de val de caldura, canicula si disconfort termic.

MESAJ 1
ATENTIONARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 iunie

Fenomene vizate: canicula si disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului si hartii

Pe parcursul zilei de marti (28 iunie) in Campia si Dealurile de Vest va fi canicula, iar temperaturile maxime vor fi de 35…36 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar disconfortul termic va fi ridicat.

MESAJ 2
AVERTIZARE METEOROLOGICA

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29, 30 iunie si 1 iulie

Fenomene vizate: val de caldura si disconfort termic ridicat

Zone afectate: conform textului si hartii

In intervalul mentionat valul de caldura se va extinde si se va intensifica in toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse in general intre 33 si 37 de grade. Disconfortul termic va fi ridicat in zonele de campie si de podis, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

 

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 29, 30 iunie si 01 iulie

Fenomene vizate: val de caldura persistent si disconfort termic accentuat

Zone afectate: conform textului si hartii

In zilele de miercuri (29 iunie), joi (30 iunie) si vineri (01 iulie), valul de caldura va fi persistent in vestul, nord-vestul si local in centrul teritoriului, iar temperaturile se vor apropia de valorile maxime extreme ale perioadei. Se vor inregistra frecvent valori de 37…38 de grade, iar disconfortul termic va fi accentuat.