Premierul României despre prețul carburanților de la 1 iulie. Ce nu poate garanta Nicolae Ciucă

Premierul României a făcut noi declarații cu privire la un subiect de mare interes pentru români: prețul carburanților. După ce, în urmă cu câteva zile, a anunțat că va compensa litrul de carburanți cu 50 de bani, acum Nicolae Ciucă a declarat că nu poate garanta că prețul va scădea începând cu data de 1 iulie 2022.

Nicolae Ciucă, anunțul despre prețul carburanților
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni, 27 iunie, în şedinţa BPN, despre decizia privind compensarea preţului la combustibili. Oficialul le-a spus colegilor din partid că măsura a fost luată cu precauţie, pentru că Guvernul nu poate pune în pericol stabilitatea ţării.

În patru zile, mai exact pe 1 iulie, prețul la pompă al benzinei și motorinei ar trebui să fie redus cu 50 de bani, însă Nicolae Ciucă nu a știut să răspundă dacă plafonarea se va face în toate benzinăriile din țară.

Iată ce a răspuns premierul României când a fost întrebat dacă poate garanta că vineri, 1 iulie, prețul la carburanți va fi redus la toate benzinăriile din țară, inclusiv la cele private:

Mediul privat este liber să îşi stabilească măsurile şi modalitatea în care îşi desfăşoară business-ul. În acest moment, reglementarea este la nivelul Guvernului şi va include tot spectrul. Nu am discutat punctual ce se va întâmpla la benzinăriile private, a fost răspunsul lui Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă despre prețul carburanților: Aș fi vrut să asigurăm o compensare mai mare
Premierul României a declarat că decizia cu privire la compensarea prețului la carburanți a fost luată în coaliție și că el, în nume personal, și-ar fi dorit o compensare mai mare. Nicolae Ciucă a precizat că autoritățile statului nu își doresc ca România să ajungă precum alte state, la restricționarea cantității de carburant care se poate cumpăra de la pompă.

Măsura de compensare a litrului de carburant cu 50 de bani intră în vigoare de la 1 iulie și va fi valabilă pentru o perioadă de trei luni.

Guvernul își dorește prin aceasta, să sprijine populația greu încercată de valul de scumpiri din ultima vreme, atât la alimente, cât și în cazul serviciilor.