Emma și Denisa, două absolvente de clasa a XII-a, au murit înecate în Dunăre: ”Voi, îngerașilor, ați demonstrat că prietenia există”

Dramă fără margini pentru două familii din Mehedinți. Fetele lor, Emma și Denisa, două absolvente de clasa a XII-a, au murit înecate în Dunăre. Tragedia a survenit cu doar câteva zile înainte de aflarea notelor la BAC.

Durere și lacrimi în județul Mehedinți. Emma și Denisa, două absolvente de clasa a XII-a, au murit înecate în Dunăre.

Două absolvente de clasa a XII-a au murit înecate în Dunăre. Emma și Denisa susținuseră examenul de Bacalaureat
Tragedia din județul Mehedinţi a fost consemnată vineri, la Drobeta-Turnu Severin. Cele două foarte bune prietene, ambele în vârstă de 18 ani, au mers la scăldat în Dunăre, deși una dintre ele nu ştia să înoate.

La un moment dat, una dintre tinere s-a îndepărtat de mal și a fost luată de curenți. Prietena ei nu a stat pe gânduri și a sărit să o ajute, dar nu a mai putut ajunge nici ea la mal.

Ajunși la fața locului, salvatorii s-au mobilizat, fiind nevoie și de sprijinul ISU Caraș Severin, care a adus echipajul de scafandri.

Tinerele au fost găsite și scoase din apă, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva, ambele fiind declarate decedate.

Emma și Denisa erau cele mai bune prietene
Cele două tinere din Mehedinți, care tocmai susținuseră examenul de Bacalaureat, erau cele mai bune prietene, notează ObservatorNews.

Acum, elevele de la Colegiul National Pedagogic “Stefan Odobleja” din Drobeta Turnu Severin, în loc să afle ce note au luat, să se bucure de reușită și să-și facă planuri pentru facultate, vor fi conduse pe ultimul lor drum. Luni, 27 iunie, va fi înmormântată Emma, iar marți, 28 iunie, Denisa.

Curg mesajele de condoleanțe pe site-urile de socializare: ”Voi, îngerașilor, ați demonstrat că prietenia există”
De când a fost anunțat sfârșitul tragic al fetelor din Mehedinți, pe rețelele de socializare curg zeci de mesaje de condoleanțe.

Cel mai emoționat dintre acestea vine de la o fostă colegă a celor două tinere.

”Voi două, îngerașilor, sunteți cele care azi (n.r. vineri) ați demonstrat că prietenia adevărată există! Ema… n-am cuvinte să exprim cât de matură ești acum, față de momentul în care te-am întâlnit prima data bobocică… Azi ai vrut să fii înger păzitor și ai devenit un înger în adevăratul sens al cuvântului.

Deniso? Tu ce căutași în apă? Te avertiza sora-ta să nu te bagi ca-s Sânzienele! Lăsași pe toată lumea cu inima ruptă…Ema ți-a demonstrat că prietenia voastră chiar a durat până la moarte și ca doar moartea vă va putea despărți… deși știa că-și risca viața, a sărit în apă după tine încercând să te salveze…

Rezultatul? Amândouă v-ați ridicat la cer… Ema? Ce faci cu visele tale? Vin rezultatele la bac, ai așteptat 4 ani să scapi de liceu sa vezi acolo “admis”. Eu încă văd acea bobocică încrezătoare…

Ți-am zis că într-o zi poate vei fi patroana unui salon în care să machiezi și să predai cursuri. Mai știi? Ți-am zis să nu renunti la visul tău… și acum ce-ai făcut? Ai devenit un vis frumos pentru toti cei care te-au cunoscut…

Plâng holurile pedagogicului căci tinerele noastre absolvente, nu vor veni sa vadă “ADMIS” la bacalaureat… 2 fete deștepte și frumoase au devenit îngeri… (…) M-ați lăsat în stare de șoc… Sincere condoleanțe familiilor… Dumnezeu sa vă odihnească in pace, suflete curate! Prea tinere sa plecați”, a scris Edelina, pe Facebook.