Decizie radicală în privința carburanților! Care va fi noul preț al benzinei și motorinei

Share
În ultima perioadă, prețul carburanților a crescut radical. De când a izbucnit războiul, costurile au explodat cu adevărat, motiv pentru care autoritățile vor să ia măsuri în acest sens acum. Astfel, decizia finală va fi luată astăzi și anunțată imediat ce toate discuțiile vor fi finalizate.

Ce se întâmplă cu prețurile carburanților
Guvernul României va anunța joi decizia cu privire la scăderea prețurilor pentru benzină și motorină. Astăzi are loc o ședință specială, în care se va discuta situația din țara noastră în ceea ce privește prețul acestora. Se vorbește, în principiu, despre o compensare a prețului pentru următoarele trei luni.

Din primele informații, nu ar fi vorba nici de plafonare, nici de tăierea taxelor. Potrivit unor surse guvernamentale, ar fi vorba despre o compensare la pompă pentru o perioadă de trei luni. Această compensare ar fi printre deciziile preferate de majoritatea oficialilor, precum și cea pe care au anunțat-o Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

Prețul benzinei și motorinei revine la normal
După aplicarea noilor legi, lucrurile ar urma să revină la normal, aproape de luna Aprilie. Astfel, motorina și benzina ar urma să coste cu un leu mai puțin, iar prețul nu va mai putea creste în următoarele trei luni.

Analiștii economici susțin că această decizie nu este deloc una favorabilă și nu va da rezultatele pe care le așteaptă autoritățile. Specialiștii în domeniu susțin că această alegere nu a fost deloc una inspirată și nu va faci nimic altceva decât să le scadă și mai tare încrederea oamenilor în cei de la conducere.

”50 de bani înseamnă nimic raportat la prețul de 9,3 lei la care este, în momentul de față, motorina și perspectivele legate de creșterile prețurilor la carburanți. Deci este cea mai proastă idee pe care ar fi avut-o. Să compensezi cu 0,50 de bani. Nu face altceva decât să panseze realitatea, nu rezolvă problema. Am ales cea mai proastă soluție”, spune Adrian Negrescu, analist economic.

Prețurile carburanților din România sunt în continuare printre cele mai mici din Uniunea Europeană, după Ungaria, Bulgaria și Polonia.