Bunica Elena plânge neîncetat de când a primit factura la gaze. Gestul extrem la care a fost nevoită să recurgă bătrâna de 91 de ani: „O zi mâncăm, alta nu”

După ce oficialii au promis reduceri, compensări şi facilităţi, tot mai mulți români au ajuns să recurgă la gesturi extreme după ce și-au primit ultimele facturi la gaze. În aceeași situație este și Bunica Elena din Câmpulung Moldovesc. Femeia de 91 de ani a ajuns să-și trăiască bătrânețea cu mâinile tremurânde de frig și cu ochii înlăcrimați din cauza grijilor zilei de mâine.

Mulţi români trebuie să plătească sume astronomice de la o lună la alta pentru factura de gaze. În această situație se află acum și Bunica Elena din Câmpulung Moldovenesc. Bătrâna de 91 de ani a ajuns să trăiască în frig după ce a primit factura la gaze.

Femeia a fost nevoită să renunţe la încălzirea cu lemne şi a ales centrala. Însă factura la gaze venită luna trecută a crescut la 900 de lei. Suma este mai bine de jumătate din pensia pe care o primeşte lunar.

Bunica Elena plânge neîncetat de când a primit factura la gaze. Gestul la care a fost nevoită să recurgă
Născută pe 17 ianuarie, bunica are în casă mai puțin de 19 grade, în plină iarnă la Câmpulung Moldovenesc. S-a încălzit cu ajutorul sobelor, însă a renunțat la ele fiind convinsă de vecini ca să nu mai care lemne.

Așa se face că a semnat contractul cu furnizorul la un preţ uriaş: 8 lei 30 pe megawatt. Factura pentru ultima lună a ajuns la aproape 900 de lei, o sumă ce reprezintă mai bine de jumătate din pensia femeii.

După mai bine de 30 de ani de muncă, doamna Elena a ieşit la pensie cu 1.800 de lei. Însă 300 de lei îi dă doar pe medicamente.

„Stau și mă gândesc și nu dorm toată noaptea și mă gândesc de unde scot atâţia bani”

Și pentru a plăti factura la gaze, bunica Elena a găsit o soluţie extremă. Va renunţa la mâncare.

„O zi mâncăm, una nu”, a povestit femeia de 91 de ani.

Anunțul făcut de Ministrul Energiei
Ministrul Energiei, Virgil Popescu a anunțat, marţi, că 80% din consumatorii casnici au beneficiat de compensare şi plafonare la facturile de energie electrică și în jur de 60% la factura la gaze natural. Ministrul a precizat faptul că aşteaptă raportul ANPC, în legătură cu furnizorii care nu au emis facturile cu compensare şi plafonare.

Pentru cei care nu au respectat legea se poate ajunge și la ridicarea licenţei.