Alerta METEO! Cod galben de viscol. Harta judetelor vizate

Alerta METEO! Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o avertizare de Cod galben de vant puternic si ninsoare viscolita, valabila pana marti dimineata in zonele inalte din noua judete.

Potrivit prognozei meteorologilor ANM, in intervalul 29 noiembrie, ora 18:00 – 30 noiembrie, ora 3:00, in Carpatii Orientali, la altitudini de peste 1.700 de metri, rafalele vor depasi 80 – 90 km/h si pe alocuri va ninge viscolit.

Judetele vizate de atentionarea Cod galben sunt: Bacau, Bistrita-Nasaud, Buzau, Covasna, Harghita, Maramures, Neamt, Suceava si Vrancea.

In acelasi timp, in intervalul 29 noiembrie, ora 10:00 – 30 noiembrie, ora 20:00, va fi in vigoare o informare de intensificari temporare ale vantului in restul teritorului.

Astfel, local si temporar, vor fi intensificari ale vantului la munte, mai ales la altitudini mari, precum si in regiunile sud-estice, iar in cursul zilei de marti (30 noiembrie) si in sud-vestul teritoriului.

Se vor inregistra rafale in general de 50 – 70 km/h, in timp ce pe crestele Carpatilor Meridionali, incepand din dimineata zilei de marti (30 noiembrie), de peste 80 – 100 km/h si temporar va ninge.