Italia anunta restrictii draconice pentru cei nevaccinati

Guvernul din Italia a decis introducerea de noi masuri restrictive impotriva persoanelor care refuza in continuare sa se vaccineze impotriva COVID-19, limitandu-le drastic accesul la o serie de servicii si facand vaccinarea obligatorie pentru categorii mai largi de angajati publici, anunta Reuters, citat de Digi24.

Conform noilor reguli, care vor intra in vigoare incepand din 6 decembrie, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra in salile de cinema, in restaurante si nu vor mai putea participa la evenimente sportive, a anuntat premierul Mario Draghi printr-un comunicat de presa.

De asemenea, vaccinarea obligatorie, deja in vigoare pentru lucratorii din domeniul sanatatii, va fi extinsa pentru personalul din scoli, politisti si militari, incepand din 15 decembrie.

Guvernul de la Roma inaspreste si regulile de folosire a certificatului verde. Documentul va fi obligatoriu pentru accesul in mijloacele de transport public, insa va putea fi utilizat nu doar de cei vaccinati, ci si de cei care au un test recent cu rezultat negativ.

„Vedem ca situatia din tarile invecinate este foarte grava si vedem, de asemenea, ca situatia din Italia se inrautateste treptat, dar constant”, a declarat Draghi dupa ce cabinetul sau a aprobat

Vaccinarea cu doza a treia, care este recomandata in prezent persoanelor cu varste de peste 40 de ani, va fi disponibila pentru toti cetatenii de peste 18 ani.