Ce vrea să facă noul premier cu legea certificatului verde. Toți angajații trebuie să afle

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă este un subiect intens dezbătut în ultima perioadă, care a împărțit țara în două. Sunt persoane care susțin această idee, în timp ce altele o dezaprobă cu fermitate. Noul premier, Nicolae Ciucă, a făcut declarația momentului despre obligativitatea acestui document la locul de muncă.

Nicolae Ciucă despre obligativitatea certificatului verde
Noul premier al România este de părere că legea privind adoptarea certificatului verde pentru angajați ar trebui să fie votată cât mai repede. Pe de altă parte, parlamentarii nu au reușit, până acum, să se pună de acord în această privință.

Nicolae Ciucă insistă că certificatul verde reprezintă o prioritate și face apel la parlamentari să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde.

Certificatul verde reprezintă o prioritate. Suntem o țară care, din păcate, am avut o experiență tragică a valului 4. Observam că în alte țări din Europa se manifestă cel de-al cincilea val, ca atare fac apel la toți parlamentarii să înțeleagă și să finalizeze procesul de adoptare a legii pentru certificatul verde, a declarat Nicolae Ciucă.

Ce și-a propus premierul Nicolae Ciucă în mandatul său
Noul premier al României a declarat că știe ce așteptări au românii și că are în vedere un program guvernamental care să fie în măsură să pună în aplicare deciziile necesare pentru implementarea PNRR. De asemenea, Ciucă și-a propus să elaboreze un program de măsuri sociale care să acopere problemele create de situația de criză în care ne regăsim.

De la 1 ianuarie 2022 vor crește pensiile, alocațiile, precum și salariul minim pe economie. Guvernul condus de Nicolae Ciucă are două ministere noi: Ministerul pentru IMM-uri și Turism și Ministerul Tineretului și Familiei.

Noul Guvern va avea 20 de ministere, la care se adaugă și funcția de secretar general. PSD va avea 9 ministere, PNL va avea 8 ministere, iar UDMR va avea 3 ministere. În afară de cele două noi ministere despre care am precizat anterior, o altă noutate în acest guvern este sistemul de rotativă stabilit de liderii celor trei partide. În acest sistem intră premierul și trei ministere: Finanțe, Justiție și Transporturi.

Miercuri, 24 noiembrie, miniștrii guvernului Ciucă sunt audiați în Parlament. Votul de învestitură al noului guvern este programat pentru joi, 25 noiembrie, la ora 10.00.