Noi restricţii dure în România. Lista măsurilor luate în calcul de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) urmează să stabilească, joi seară, noi restricţii pentru limitarea numărului de infectări. Printre măsurile care ar putea intra în vigoare în următoarele zile se află şi carantina de noapte.

Noi restricţii dure în România. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a anunțat că vor fi analizate mai multe măsuri pentru limitarea numărului de infectări cu coronavirus.

Noi restricţii dure în România

CNSU ia în calcul carantina de noapte, care interzice circulaţia persoanelor nevaccinate după o anumite oră.

Accesul în instituţiile publice ar putea fi făcut doar pe baza certificatului verde sau a unui test COVID-19 negativ.

De asemenea, programul de muncă al angajaţilor ar putea fi modificat, fiind create mai multe ture alternative. Grupuri mici de angajați vor lucra în intervale orare diferite.

Evenimentele private ar putea fi interzise începând de luni, 25 octombrie.

Masca devine obligatorie peste tot.

De asemenea, elevii vor intra în vacanţă timp de două săptămâni, iar întoarcerea acestora înapoi în bănci depinde doar de evoluția pandemiei.

„Guvernul va hotărî concret ce restricţii intră în vigoare, după ce experţii în materie vor stabili aceste norme şi le vor transpune juridic.

Începând cu luni, masca va deveni obligatorie peste tot, şi în interior şi în exterior, şi în târguri şi la cinema, şi dacă vă plimbaţi pe stradă, este obligatoriu să aveţi mască.

Va fi restricționată circulația noaptea, excepție făcând ce vaccinați și cei care, cu legitimație de serviciu, au o treabă legitimă de rezolvat. În timpul zilei, la majoritatea activităților, accesul va fi permis numai cu certificatul verde, iar cei nevaccinați, din păcate, vor avea o sumedenie de restricții”, a declarat miercuri Klaus Iohannis.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 21 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.110 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Până astăzi, 21 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.519.532 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 6.597 sunt ale unor pacienţi reinfectaţi, testaţi pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

În unităţile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.936. Dintre acestea, 1.815 sunt internate la ATI. Din totalul pacienţilor internaţi, 476 sunt minori, 431 fiind internaţi în secţii şi 45 la ATI.