Toti elevii ar urma sa intre in vacanta timp de 2-3 saptamani, incepand de luni

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, spune ca structura anului scolar ar trebui adaptata la situatia epidemiologica extrem de grava. Miercuri seara, la sedinta de la Cotroceni, se va lua o decizie cu privire la situatia scolilor. Cimpeanu a confirmat pentru Digi24 ca se ia in calcul o vacanta suplimentara pentru toti elevii.

Ministrul Educatiei spune ca varianta vacantei este preferabila celei cu scoala online pentru ca asigura „echitarea in invatamant pentru totii elevii”,

„Pentru cei care intreaba de ce este preferabila o vacanta suplimentara, fara a se micsora durata primului semestru, in loc de intrare in online le raspund ca din punct de vedere al vitezei minime de transfer, necesare pentru predare online, este nevoie sa se poata asigura minimum 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul Romaniei. In Bucuresti, spre exemplu, avem viteza de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) si tot mai apar probleme”, a declarat ministrul Educatiei.

Potrivit surselor Edupedu.ro, este in discutie propunerea ca de luni, 25 octombrie, toti elevii sa intre in vacanta timp de 2-3 saptamani.

Potrivit structurii anului scolar, in perioada 25-31 octombrie, este vacanta doar pentru elevii din invatamantul primar si pentru copiii din gradinite. Insa acest lucru ar putea fi schimbat in urma discutiilor de la Cotroceni.

Urmatoarea vacanta este programata pentru sarbatorilor de iarna, in perioada 23 decembrie 2021 – 9 ianuarie 2022.