CTP, despre declarațiile lui Klaus Iohannis în criza guvernamentală și sanitară: Robotul Defect mănâncă zile

După ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca miercuri, 20 octombrie, o ședință la Palatul Cotroceni „pentru instituirea de restricții”, gazetarul Cristian Tudor Popescu a susținut într-un editorial pe Republica.ro că „Robotul Defect ne-a oferit o lacrimogeană despre inimile de români, compusă de scriecii de la Cotroceni și citită de pe prompter”.

Incredibil, Robotul Defect ne vorbește acum de vaccinare. Astă-vară, câte ședințe din astea în care să întrebe de stadiul pregătirilor pentru valul 4 a făcut? CTP: „Și dacă s-ar vaccina milioane de români azi, tot trebuie mai mult de o lună până la imunizare. În 30 de zile – cel puțin 15.000 de morți. Singurul lucru pe care-l avea de făcut șeful statului eșuat era să anunțe stare de urgență, carantină totală, măcar 14 zile, singura cale pentru a mai salva niște vieți”, a mai subliniat gazetarul. Afirmațiile lui CTP vin în contextul în care președintele Klaus Iohannis a declarat că va convoca miercuri, 20 octombrie, „o sedință cu toți responsabilii implicați în gestionarea pandemiei, pentru instituirea de restricții”.

Anunțul a venit în ziua cu cel mai negru bilanț COVID din România – aproape 19.000 de noi infectări și

574 de decese COVID. „Este o perioadă a suferinței. O dramă națională de proporții teribile. Nu avem, însă, altă opțiune decât să o depășim”,

a spus șeful statului marți, 19 octombrie, acesta punctând și că, în România, campania de vaccinare „s-a mișcat mult prea lent”.
Citeşte întreaga ştire: CTP, despre declarațiile lui Klaus Iohannis în criza guvernamentală și sanitară: Robotul Defect mănâncă zile scrie libertatea.ro