Un medic roman avertizeaza: „Nu contati pe tratamente. Nu exista un antiviral pe care il dai, cum dai penicilina in pneumonia cu pneumococ, si astepti ca boala sa treaca”

Un medic de la Institutul Parhon din Bucuresti explica de ce este importanta vaccinarea anti-Covid. El subliniaza ca boala nu are propriu-zis un leac si ca toate remediile de care se vorbeste au eficacitate limitata.

Constantin Cucu, medic primar endocrinologie la Institutul Parhon din Bucuresti, ii sfatuieste pe oameni sa se vaccineze, aratand ca increderea totala in tratamentul pentru COVID-19 este o greseala, COVID-19 neavand „propriu zis leac”.

„Nu exista un antiviral pe care il dai, cum dai penicilina in pneumonia cu pneumococ, si astepti ca boala sa treaca. Toate remediile de care se vorbeste au o eficacitate la limita, mulsa mai mult cu puterea dorintei de a o gasi, din mici ameliorari observate pe loturi mari de oameni.

Nici unul din remedii nu este de tipul “Ridica-te Lazar si umbla” si, de fapt, fiecare bolnav este in mainile soartei. In mainile stilului de viata pe care l-a dus, a bolilor pe care le are si modul in care le-a ingrijit, a varstei biologice.

Sigur, avem resurse energice de sustinere a functiilor vitale, putem combate o disfunctie de inflamatie sau de coagulare, daca apar, si putem crea, cu medicina moderna, sanse mai mari ca cei care pot scapa, sa scape.

In lipsa vaccinarii, atuurile noastre in fata epidemiei astea sunt: procentul totusi redus de forme mortale, robustetea fiecaruia si mentinerea in viata a muribunzilor pana ce, cate unul, pana la urma scapa”, scrie medicul, intr-o postare facuta publica de Comitetului National de Coordonare a Activitatilor privind Vaccinarea impotriva COVID-19 (CNCAV).

Medicul ii indeamna pe oameni sa se vaccineze pentru a preveni boala si sa nu se bazeze pe faptul ca vor beneficia de tratament.

„Nu contati pe tratamente. Nu exista Redemsivir, Claritromicina, Hidroxocloroquina, Faviparivir, Ivermectina, anticorpi monoclonali, tocilozumab, Arivir. Nu in intelegerea de cura. De remediu indiscutabil. De omorare a virusului si a bolii si de asigurare a pacientului ca va scapa.

Sigur ca medicii, sistemele de sanatate, comisiile si ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu sa avem, ca doar nu o sa ne uitam ca prostii la bolnavi. Aveau scheme de tratament/rugaciune si pe vremea mortii negre. Si cel care, 1 la suta, scapa de ciuma era un exemplu ca schema era functionala. De ce scriu asta?

Ca sa va vaccinati. Sa nu contati pe scheme de tratament, care nu prea ajuta in combaterea virusului. Sa nu vi se para ca, indiferent ce o sa faceti voi, medicina va va scapa cu siguranta. Covid este mai mult decat raceala copilariei din care scapam cu ceai, absenta motivata si pupu de la mama”, mai scrie medicul in postarea de pe pagina de Facebook a CNCAV.